Vier genomineerden Geitetrofee bekend

Wie heeft het voorbije jaar het meest betekend voor het district Wilrijk? Die mag op 28 december met de Geitetrofee naar huis. Jan Verbert, Pierre Boschmans, Francis Van Eycken en Marc Fransen zijn genomineerd.

anro

Wilrijkenaren konden kandidaat-winnaars inzenden voor de jaarlijkse Geitetrofee. Het moest een persoon of vereniging zijn die “bijzondere inzet” getoond heeft voor Wilrijk. Uit alle mogelijke kandidaten heeft een jury, bestaande uit leden van de Wilrijkse districtsraad, het districtscollege en de lokale pers, vier mensen genomineerd.

Jan Verbert was in 1977 medeoprichter van Handel en Industrie Wilrijk, een organisatie die de bedrijven van onder meer industrieterrein Terbekehof samenbrengt en communiceert met het districtsbestuur. Verbert zit nog altijd in de organisatie.

Pierre Boschmans is een ex-frituuruitbater en striptekenaar. In zijn strips Het Broze Barakske en De Coloradogeest komt Wilrijk uitvoerig aan bod, zoals bijvoorbeeld met de legendarische frituur Den Boxer op de Bist. “Na de erkenning van mijn strip Het Broze Barakske als Wilrijks erfgoed is dit een nieuwe mooie erkenning”, zegt Boschmans.

Francis Van Eycken is een drijvende kracht achter de werkgroep Samen-niet alleen. De vrijwilligers van deze organisatie proberen vereenzaamde senioren uit hun isolement te halen. Onder meer met praatgroepen in dienstencentra en dansnamiddagen in het cultuurcentrum.

ATV

Marc Fransen heeft onlangs afscheid genomen als nieuwsanker bij ATV. Hij werd geselecteerd omdat hij een echte Wilrijkenaar is, die toneel speelt bij Arsnoevoo en de Geitencorrida aan elkaar praat. En hij heeft nog iets te bekennen: “Ik heb ook altijd geprobeerd om Wilrijk vooruit te stuwen binnen ATV.”

Elke Wilrijkenaar kan mee beslissen wie de trofee, geldprijs en eer mee naar huis mag nemen. De stemming gebeurt tijdens de eindejaarsdrink van het district, op vrijdag 28 december. Tussen 17 en 19u kunt u stemmen, waarna u een gratis drankje krijgt. Daarna volgen de bekendmaking en meteen ook het startschot van het festivalletje Wintervonk.