© Isosport

DISCUSSIE. Begrijp je de beslissing van Mark van Bommel om na dit seizoen op te stappen bij Antwerp? En wie moet volgens jou de nieuwe T1 worden?

Mark van Bommel stopt na dit seizoen als trainer van Antwerp. De Nederlander neemt na dit seizoen afscheid met drie prijzen op zak, en kan daar met de Beker nog eentje bij doen.

Vrijdag wilde hij nog geen woord kwijt op de persconferentie over zijn toekomst, maar niet veel later kwam via De Telegraaf het nieuws dat Mark van Bommel na dit seizoen opstapt als trainer van Antwerp. Daarmee verliest Antwerp de trainer die de club na 66 jaar de titel schonk en voor het eerst de Champions League-hymne naar de Bosuil bracht.

LEES OOK. Mark van Bommel na twee jaar weg bij Antwerp: succescoach vertrekt na dit seizoen

Op sportief vlak staat Van Bommel vér boven zijn recente voorgangers. De landstitel, de beker, de supercup, de kwalificatie voor de poulefase van de Champions League, de stuntzege tegen het grote FC Barcelona, enzovoort. “De hoogtepunten zijn eigenlijk niet op één hand te tellen. Van Bommel is een van de grootste trainers uit de Antwerpse geschiedenis”, zegt huisanalist Patrick Goots.

In de Italiaanse media werd de oud-trainer van PSV en VfL Wolfsburg de voorbije weken gelinkt aan AC Milan, waar hij nog als speler actief was. Zo moet Antwerp op zoek naar een nieuwe coach voor volgend seizoen.

Wat vind jij van de beslissing van Mark van Bommel en wie is volgens jou de geknipte opvolger?

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL