Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

Een avond geen WK? Niet getreurd, hiermee wordt het een succes

Paradise TripBeeld Youtube

Het tv-hoogtepunt van de dag is met België-Tunesië wellicht al gepasseerd. Of, mocht u een hekel aan voetbal hebben, is de tv eindelijk van u. Want voor de afstandsbediening hoeft u al niet meer te vechten, nu de Rode Duivels hun wedstrijd al achter de rug hebben. Wat er dan wel te zien is vanavond?

Crazy, Stupid, Love

Als de hele dag al in het teken van het WK stond, is dit dé gelijkmaker voor de niet-voetballiefhebber: een heerlijke romantische komedie met Steve Carell en Ryan Gosling. En het is niet zomaar een flauwe romcom. Er liggen zelfs wat verrassende plotwendingen in het verschiet. Wat er dan zoal gebeurt? Mannen die elkaar over liefdesverdriet heen helpen met drank, vrouwen en dure kledij.

Om 20.25 uur op VIJF.

Scott & Bailey

Deze Britse misdaadreeks zal u op het puntje van uw stoel doen zitten. Met een BAFTA-nominatie in de broekzak en twee vlijmscherpe vrouwelijke detectives, is een spannende avond gegarandeerd. Wel kon de serie rekenen op enige kritiek: mannelijke personages zouden als (te) onhandig, onoprecht en gevaarlijk worden afgeschilderd.

Om 20.40 uur op Canvas.

Duitsland-Zweden

Nog niet genoeg van het WK? Vanavond kan de echte diehard nog een keer zijn voetbalshirt tevoorschijn halen. Deze keer om Duitsland of Zweden aan te moedigen. Om 20.00 uur beginnen de mannen uit poel F. Skål!

Om 20.00 uur op Sporza.

Omar

Beter blijft u na Scott & Bailey nog even zitten, het wordt namelijk nog spannender. In Omar, een Palestijnse kat-en-muisthriller wordt het leven in de oorlog tussen Israël en Palestina aanschouwelijk gemaakt. Dit gebeurt aan de hand van de kommer, de kwel en de mijmeringen van de Palestijnse bakker Omar. De film ontving een Oscarnominatie voor de beste niet-Engelstalige film, maar verloor de race van La grande bellezza.

Om 22.35 uur op Canvas.

Paradise Trips

Buschauffeur Mario moet op de vooravond van zijn pensioen een bende jongeren naar een festival in Kroatië brengen en voelt daar bijzonder weinig voor. Maar gaandeweg ontdekt hij al snel dat deze reis heel anders voor hem zal uitpakken. Mario wordt geconfronteerd met zijn eigen vooroordelen en met zijn verloren zoon.

Om 22.40 uur op VTM.