donderdag 17 januari 2019 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Wilfried Van Moer. LD

STVV - Krc genk

Huisanalist Wilfried Van Moer over de keuze van Pozuelo

“Dertig procent meer kans op titel”

Onze huisanalist Wilfried Van Moer, in zijn actieve loopbaan de kleine generaal genoemd, maakt er geen geheim van. De beslissing van Pozuelo om het seizoen vol te maken bij Genk, is een gouden zaak voor de club. Ook de Spanjaard is een generaal.

“Hoe je het ook draait of keert, Pozuelo is de patron van de ploeg. Wat technische bagage betreft, zijn hij en Trossard de beste spelers op de Belgische velden. Maar Pozo heeft een extra kwaliteit. Hij trekt het spel naar zich toe, hij zet de lijnen uit. Hem vervangen, is eigenlijk onmogelijk. Je kan iemand anders op zijn positie zetten. Maar hetzelfde type ga je niet vinden. Malinovskyi, bijvoorbeeld, is een ander soort voetballer. Die heeft een uitzonderlijke traptechniek. Met hun drieën vullen Pozo, Malinovskyi en Trossard elkaar wonderwel aan.”

De titelkansen voor Genk krijgen dus een boost? “Absoluut. Met Pozuelo geef ik Genk dertig procent meer kans op de titel dan zonder. Je kan het belang van zo’n spelverdeler niet minimaliseren. Als hij vertrekt, is dat een serieuze aderlating. Dan zaai je twijfel in de rangen. Nu gebeurt net het tegenovergestelde. Iedereen krijgt er meer zelfvertrouwen door. Alle spelers voelen dat ze dit seizoen het hoogste kunnen bereiken.”

Ook mooi meegenomen: Pozuelo krijgt bij Genk een flinke opslag. Aan motivatie zal het hem de rest van het seizoen niet ontbreken. “Klopt”, aldus Van Moer. “Hij zal er nu meer dan ooit op gebrand zijn om de sportieve ambities waar te maken. Er is een verschil tussen een voetballer die zelf beslist om te blijven, en een voetballer die door zijn club een transfer wordt ontzegd. In dat laatste geval krijg je een misnoegd iemand. Nu zal Pozuelo net een extra stimulans krijgen om die titel te pakken.” (rco)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws