NBA. Miami en New Orleans plaatsen zich als laatste ploegen voor de play-offs

© USA TODAY Sports via Reuters Con

Miami, de verliezend finalist van vorig seizoen, en New Orleans hebben zich vrijdag verzekerd van de laatste twee tickets voor de play-offs in de NBA. Miami haalde het met 112-91 van Chicago en pakt zo de achtste plaats in de Eastern Conference. New Orleans klopte Sacramento met 105-98 en wordt achtste in de Western Conference.

Bron: BELGA

Miami deed het vrijdag zonder sterspeler Jimmy Butler. Die blesseerde zich woensdag in de eerste barragematch tegen Philadelphia aan de rechterknie. Tyler Herro (24 ptn, 10 rebounds en 9 assists) en rookie Jaime Jaquez Jr (21 ptn) vervingen hem met verve tegen Chicago. Miami plaatste zich zo voor het tweede seizoen op rij als achtste in het oosten voor de play-offs. Vorig seizoen schopte de Heat het vervolgens tot in de finale. Zondag wacht in de eerste ronde van de play-offs het als eerste geplaatste Boston.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij New Orleans ontbrak uitblinker Zion Williamson door een hamstringblessure. Brandon Ingram nam zijn rol over en produceerde 24 punten tegen Sacramento. Jonas Valanciunas droeg 19 punten en 12 rebounds bij. De’Aaron Fox maakte 35 punten voor de Kings, maar zijn topscore was niet voldoende om een nederlaag af te wenden. New Orleans kwalificeerde zich pas voor de tweede keer in zes seizoenen voor de play-offs. Vanaf zondag is Oklahoma City de tegenstander in de eerste ronde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen