Telenet Giants Antwerp dient Oostende eerste Belgische nederlaag toe in Beker van België

© GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp Giants won (59-57) de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Belgische Cup van Oostende. Meteen de eerste Belgische nederlaag van het seizoen voor de kustploeg. Zondag (20u30) is de return in Oostende. Als de Giants verliezen met één punt of een draw lukken is de bekerstunt tegen de winnaar van de laatste vijf edities een feit. Oostende blijft in eigen huis uiteraard wel favoriet. Charleroi effende de weg naar de halve finale met 59-73 winst in Brussels. Zondag (15 uur) is de return in de Spiroudôme.

Patrick Ceulemans

Antwerp Giants startte met drie opeenvolgende bommen en via Paris Lee, Dave Dudzinski en Hans Vanwijn ging het naar 9-2. De Giants domineerden het eerste kwart en had na het eerste schuifje een 19-10 bonus beet. Oostende pakte met een remonte uit en vond via Elias Lasisi, Jea-Marc Mwema en twee bommen van Marko Kuridza de aansluiting: 28-28. De Giants trokken via Hans Vanwijn en Dave Dudzinski alsnog naar de kleedkamer met een 33-28 bonus. Via Tonye Jekiri kwam Oostende in het derde kwart bij 36-38 voor de eerste keer voor.

De Sinjoren reageerden via Thomas Akyazili en Paris Lee naar 44-40. In het slotkwart werd coach Dario Gjergja van Oostende bij 49-44 uitgesloten. Assistent Thierry Declercq nam over en Mike Myers strafte Antwerpse balverliezen met dunks af: 51-53. In de slotfase kwamen de Giants met twee bommen opnieuw aan de leiding (57-53). Mike Myers milderde nog voor Oostende, maar de nipte winst bleef in Antwerpen. Donderdag won Limburg United reeds met 108-86.

De Limburgers fonkelen dan ook met anderhalf been in de halve finale. Zondag (15 uur) volgt de return in de Country Hall in Luik. Met Okapi Aalstar-Bergen wordt vanavond (20u30) de laatste heenwedstrijd van de kwartfinales afgewerkt. De terugwedstrijd is dinsdag in de Mons Arena.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen