E40 opnieuw vrijgemaakt in Erpe-Mere

Archiefbeeld© pn

De E40, in de richting van Gent naar Brussel, is vrijdagochtend een tijdlang volledig versperd geweest ter hoogte van Erpe-Mere. Daar gebeurde een ernstig ongeval waarbij een vrachtwagen betrokken is, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Dat zorgde voor heel wat hinder tijdens de ochtendspits

dgs

'Om 04.22 is een vrachtwagen met oplegger door de middenberm gereden. Bij het ongeval waren ook twee andere voertuigen betrokken. Een taxi met drie inzittenden waar de bestuurder lichtgewond is geraakt, en een auto met vier inzittenden waar drie mensen lichtgewond raakten. De gewonden werden allemaal naar het ziekenhuis van Aalst overgebracht', legt commissaris Geert Allermeersch van de Oost-Vlaamse wegpolitie. Een derde wagen werd geraakt door brokstukken.

Omdat de vrachtwagen door de middenberm reed, was de schade aan het voertuig groot. 'Gelukkig gebeurde het ongeval niet ver van de op- en afrit, waardoor de voertuigen getakeld konden worden naar de dienstweg, waar de werkzaamheden nog aan de gang zijn', zegt Allermeersch. 'Het linkerrijvak richting Oostende, dat versperd was door brokstukken, werd rond 07.00 uur vrijgegeven, en ondertussen heeft de brandweer het volledige wegdek proper gemaakt.'

Volgens de commissaris zal het ongeveer een uur duren vooraleer de file richting Brussel opgelost zal zijn. 'De lokale wegen rond Erpe-Mere zaten eveneens vast, maar nu de autosnelweg weer vrij is, zullen de files daar snel opgelost zijn', voegt hij toe.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.