maandag 20 augustus 2018 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

 JEFFREY GAENS

Waasland-Beveren - STVV 2-2

Wéér gelijkspel, Roman Bezus in zak en as nadat circusnummer afgekeurd wordt door VAR

“Niets dan gedoe met die videoref”

Voor de vierde keer op rij speelde STVV gelijk. En ook op de Freethiel had er veel meer ingezeten voor de Kanaries, na een matige, maar wel leuke en spannende pot voetbal. Endo scoorde en liet scoren, maar het was vooral het afgekeurde doelpunt van Roman Bezus dat na afloop zwaar op de maag lag. De tranen stonden bij de Oekraïner in de ogen. “Eerst moeten we een kwartier lang wachten op die VAR en dan flikt hij ons. Wat een gedoe”, sakkerde Bezus.

Eerlijk: we hadden met ‘m te doen. Roman Bezus wordt afgerekend op zijn rendement. “Wederom 0 assits, 0 goals”, zuchtte hij zelf al snel na afloop, die trieste cijfers moesten we hem heus niet onder ogen duwen. Maar de Oekraïner moet godbetert ook alles doen bij STVV. Drie man voorbij dribbelen en als het nog even kan zelf scoren ook. Want Ceballos en De Bruyn zouden zaterdagavond nooit de netten hebben doen trillen, ook Buya Turay zat te stevig in de tang.

En dus dééd Bezus het gewoon: drie man dribbelen en ook doelman Roef voor schut zetten toen de 1-1 op het bord stond en Ceballos en co maar niet tot de verdiende 1-2 kwamen, ondanks een stel steengoede kansen. Toch 1-2 via Bezus dan? Helaas, minuten later maakte Wim Smet de gekende ‘schermpjesbeweging’. Bezus wist meteen hoe laat het was. “Toen ik de pass gaf waarbij de aanval vertrok, twijfelde ik zelf even of Buya offside stond of niet. Maar we mochten verder voetballen. En geef toe, (cynisch) een kwartier later viel de goal pas, hé. Er ging een pak tijd voorbij. Belachelijk. Eerst moesten we zo lang wachten op de VAR (de wedstrijd begon een kwartier later door technische problemen, nvdr). Waardoor onze fysieke en mentale voorbereiding in duigen viel. En dan flikt die ons ook nog zo. Niet te geloven eigenlijk.”

We moeten de drie punten pakken op Standard. Alles, alles, alles moeten we eraan doen om daar te winnen. Desnoods weer met zo’n gekke corner als vorig jaar Roman BEZUS

Bezus lag immens teleurgesteld tegen de mat na het laatste fluitsignaal en ook tijdens het gesprek moest hij zijn verdriet meermaals wegslikken. “Omdat ik me echt zo slecht voel. Ik heb hard gewerkt voor de ploeg, ben volledig leeg. Ik heb ook het gevoel dat ik een goeie match speelde. Maar het heeft weer niet gerendeerd, hé. Ik blijf op 0 assists en 0 goals staan, ondanks dat nummertje. Emotioneel ben ik op.”

Excuses van Endo

Ook topschutter Wataru Endo kon moeilijk leven met het gelijkspel. “Die goal van mij weegt niet op tegen die twee fouten. Dat had nooit mogen gebeuren”, haalde de Japanner de schouders op. “Ik moet me excuseren bij de ploegmaats. Het was de bedoeling om telkens vanachter uit op te bouwen. En zo ruimte te creëren op de flanken. Maar ik werd zo kort gedekt dat ik in de problemen kwam. Mag nooit, natuurlijk. Na die 1-2 hadden we het simpel moeten houden. Dit is al de derde keer dat we een wedstrijd hadden kunnen en moeten winnen. Dat ik intussen topschutter van de ploeg ben, troost me weinig. Ik sta op positie zes om in eerste instantie verdedigend werk te verrichten. En dat moet heus beter. Ik ben gebuisd vandaag.”

“Of we nu naar Sclessin moeten of niet, wij moéten de drie punten pakken tegen Standard”, eindigde Bezus. “Alles, alles, alles moeten we eraan doen om daar het plan te laten lukken. (Plots in een lachbui) Zelfs de VAR centen toestoppen. Nee, serieus, Standard moet eraan geloven. Desnoods weer met zo’n gekke corner als vorig jaar.”

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws