Iran ontkent aanval raketten, wél drones onderschept

Nieuws
Iraans luchtafweergeschut in de stad Isfahan heeft meerdere drones neergehaald, maar er is geen sprake van een aanval met raketten. Dat zegt woordvoerder Hossein Dalirian van het Iraanse ruimtevaartagentschap op X.
anp
vrijdag 19 april 2024 om 06:11
Afbeelding
beeld anp

Eerder in de nacht van donderdag op vrijdag meldde de Amerikaanse zender ABC News dat Israëlische raketten een onbekend doel in Iran hadden geraakt. Hun bron waren Amerikaanse regeringsfunctionarissen. Het Iraanse persagentschap Fars berichtte over drie explosies nabij de stad Isfahan, in het centrum van Iran.

De Israëlische strijdkrachten willen vooralsnog niet reageren op de berichten van een mogelijke aanval. Maar donderdag hadden Israëlische functionarissen aan de Amerikaanse regering gemeld dat Israël binnen 24 tot 48 uur zou reageren op de Iraanse aanval met drones en raketten van afgelopen weekend, aldus Amerikaanse bronnen tegen Bloomberg. De Iraanse aanval was een vergelding van een Israëlisch bombardement op de Iraanse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus op 1 april.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

50.000 euro boete voor maken illegaal middel tegen tomatenvirus

Het Openbaar Ministerie legt twee bedrijven in Zuid-Holland elk een geldboete op van 50.000 euro voor het maken en gebruiken van een niet-toegelaten gewasbeschermingsmiddel. Dit middel was bedoeld tegen het zeer besmettelijke Tomato Brown Rugose Fruit Virus (ToBRFV).

Afbeelding

Verdediging van lekken verdachte NCTV'er is 'mijnenveld'

De verdediging van de medewerker van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) die verdacht wordt van het lekken van staatsgeheime informatie aan Marokkaanse inlichtingendiensten bevindt zich in 'een mijnenveld rondom de geheimhouding'.

Afbeelding

Tienduizenden zorgmedewerkers leggen werk straks neer, zegt NU'91

Tienduizenden zorgmedewerkers leggen donderdag om 14.00 uur twee minuten hun werk neer uit protest tegen geweld tegen de beroepsgroep. Dat verwachtte NU'91, een beroepsorganisatie voor mensen die in de zorg werken en initiatiefneemster van de actie, aan het einde van de ochtend.

Afbeelding

Justitie eist boete van ruim 24 miljoen euro voor PostNL België

Het Openbaar Ministerie in België heeft in een zaak tegen de Belgische tak van PostNL een boete geëist van 24,4 miljoen euro. Volgens de aanklager hebben twee onderdelen van het postbedrijf, PostNL Cargo en PostNL Pakketten, enkele jaren op een onwettige manier personeel van de..

Afbeelding

Kremlin ontkent inzet chemische wapens in Oekraïne

Het Kremlin ontkent donderdag dat Russische militairen in Oekraïne chemische wapens gebruiken. De Verenigde Staten hadden die beschuldiging een dag eerder geuit en zeiden dat Rusland daarmee het Verdrag Chemische Wapens (CWC) had geschonden.

Afbeelding

Japan bevestigt botsing tussen neergestorte legerhelikopters

De twee Japanse legerhelikopters die vorige maand neerstortten, kwamen met elkaar in botsing. De Japanse autoriteiten bevestigen dit donderdag na analyse van de vluchtgegevens.