14 miljoen euro gekost, maar nieuwe waterattractie Bellewaerde ligt al week stil: “Gekozen voor de korte pijn”

Ieper -

Amazonia, de nieuwe waterattractie van het Ieperse Bellewaerde Park, ligt al een week stil. De attractie ondergaat extra testen zodat voor het eerst alle zitjes van de bootjes kunnen benut worden.

Thijs Pattyn

De attractie van 14 miljoen euro is volgens de parkdirectie “de duurste ooit in het park en een wereldprimeur”, maar ze miste haar start bij de seizoensopening van het park door laattijdige leveringen van essentiële onderdelen. Een dag na de uiteindelijke opening op 20 april werden een veertigtal mensen geëvacueerd door een uitgevallen pomp. “Kinderziektes”, klonk het bij het park, die de attractie toen na een paar uur alweer kon opstarten.

Volle bootjes

Sinds begin deze week ligt Amazonia stil. “We zijn er nog niet in geslaagd om de volle capaciteit van de attractie te benutten”, zegt parkwoordvoerder Filip Van Dorpe. “Voorlopig zaten gezinnen en groepen tot zes personen in de bootjes, maar we willen voortaan alle acht plaatsen vullen.”

Finetunen

Maar dan blijken de bootjes niet altijd het beoogde traject te varen ter hoogte van de halfpipe. “Dat willen we nu finetunen”, aldus Van Dorpe. “Amazonia is een prototype, een attractie die nog nergens bestaat. Er moet rekening gehouden worden met tal van factoren, waaronder het gewicht, de snelheid en rotatie van de boten, de straalsterkte van het water en eventuele regen. Dat vergt veel rekenwerk en bijkomende testen. Deze week kozen we voor de korte pijn. Vandaag doen we nog enkele testen en tegen de vooravond weten we of de attractie morgen weer kan opgestart worden.” (Lees verder onder de foto)

De bootjes blijken niet altijd het beoogde traject te varen ter hoogte van de halfpipe.© Thijs Pattyn

Afgelopen vrijdag gebeurden evacuaties in een andere attractie: de 32 meter hoge rollercoaster Boomerang in de buurt van Amazonia. “Maar de mensen zaten niet zo hoog en konden vlot geëvacueerd worden”, benadrukt Van Dorpe. “De standaardprocedure werd gevolgd en na een kortstondige controle kon de Boomerang snel weer in werking treden.”

De Boomerang.© Thijs Pattyn

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer