VIDEO. Met dank aan de helm: Chris Harper komt met de schrik vrij na akelige val, Ben O’Connor gaat onderuit in dezelfde bocht

Chris Harper (Team Jayco AlUla) kwam donderdag op spectaculaire wijze ten val in de koninginnenetappe van de Ronde van de Alpen. De 29-jarige Australiër bleef even roerloos op het wegdek liggen nadat hij vol met het hoofd tegen een lantaarnpaal terechtkwam, maar was wonderwel ongedeerd. Luttele seconden later ging Ben O’Connor eveneens neer in de buurt van zijn onfortuinlijke landgenoot, nadat ook hij zich in volle achtervolging had mispakt aan de verraderlijke bocht.

Quinten Torfs

Op de beelden is te zien hoe Harper in de afdaling van de Passo del Vetriolo, de voorlaatste beklimming van de dag, te veel risico nam en zijn evenwicht verloor door een geul in het wegdek. De renner van Jayco AlUla ging pardoes onderuit en knalde vol met het hoofd tegen een lantaarnpaal. Even bleef hij roerloos liggen, maar uiteindelijk kwam Harper met de schrik vrij.

O’Connor ging niet veel later zijn landgenoot achterna en kwam op exact dezelfde plek op exact dezelfde manier ten val. De renner van Decathlon AG2R La Mondiale Team kon opnieuw aansluiten bij de groep der favorieten, maar voor Harper zit de Ronde van de Alpen er onherroepelijk op. Door de val van de twee heren, die in volle achtervolging waren, kreeg Simon Carr een vrijgeleide voor de dagzege.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen