Een beeld van de derby tegen Antwerp vorig seizoen. Zondag kan Diabolos opnieuw promoveren naar tweede afdeling.© RR

Diabolos Rugby Club staat voor de poorten van tweede klasse: “Zondag winnen en we staan na zeven seizoenen weer een trapje hoger”

Schilde/Antwerpen -

Het zou weleens een prachtig weekend kunnen worden voor rugbyclub Diabolos uit Schilde. Zondag ontvangen ze streekgenoot Antwerp. Wint Diabolos, dan spelen ze volgend seizoen opnieuw in tweede klasse. “De voorbije jaren hebben we de promotie telkens nipt gemist”, zegt voorzitter Didier Vanderhaegen.

“De club zakte zeven seizoenen geleden naar derde klasse”, vertelt de voorzitter. “We zijn er de voorbije jaren vaak dichtbij geweest, maar zondag kunnen we eindelijk weer promoveren. De spelers zijn er klaar voor.”

Zondag heeft Diabolos genoeg aan een overwinning om de titel veilig te stellen. Ze staan momenteel twee punten voor Rugby Club Pajot, uit Lennik. Per gewonnen wedstrijd verdien je vier punten in het rugby. “En ’t is zondag dan ook nog eens tegen onze buren van Antwerp”, vertelt Vanderhaegen.

“We spelen dus om de titel ‘ploeg van ’t Stad’. Vorig weekend speelden we ook al tegen elkaar, en heeft Diabolos gewonnen. Op het veld zijn dat steeds beladen duels. Naast het veld gaat het er gemoedelijker aan toe. We zijn twee bevriende clubs.”

Spionkop

Komt er veel volk naar de wedstrijden kijken? “Dat varieert van match tot match”, weet Vanderhaegen. “Voor de promotiewedstrijd verwachten we toch zo’n vijf- tot zeshonderd toeschouwers. Een spionkop, zoals in het voetbal, is er niet. Maar het is een sfeervol gebeuren, hoor. En na de match pakken we samen een pint en bouwen we een feestje. Dat zal zondag, als we de titel op zak hebben, niet anders zijn.”

Vorig weekend greep de reserveploeg van Diabolos al de titel in hun reeks. Nu kunnen dus ook de senioren zegevieren. “Zowat alle clubs in derde klasse dromen van een stapje hogerop”, vertelt de voorzitter. “Sportief zal het een aanpassing zijn, maar we zijn er klaar voor. Structureel zou er minder veranderen. Het is niet zo dat we in het rugby met strenge licentievoorwaarden werken.”

Diabolos, dat trouwens in alle jeugdreeksen actief is en ook een vrouwen- en G-ploeg in de rangen heeft, trapt zondag om 15 uur af tegen Antwerp. Plaats van afspraak: de Wijnegemsteenweg 39 in Schilde.

De club verwacht zondag zo’n vijfhonderd toeschouwers.© RR

Diabolos heeft in alle jeugdreeksen spelertjes actief.© RR

(JABA)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners