REUTERS
Volledig scherm
PREMIUM
© REUTERS

Kentucky Fried Chicken komt naar ons land. Waarom moest dat zo lang duren?

In het voorjaar van 2019 opent Kentucky Fried Chicken, de populairste kiprestaurantketen ter wereld, een eerste vestiging in het Brusselse Noordstation. “Zo geven we gehoor aan de oproep van vele Belgen”, maakt het bedrijf zich sterk. Op termijn zouden er in ons land 150 vestigingen komen, met telkens 60 man personeel. Waarom heeft het zo lang geduurd vooraleer Colonel Sanders en zijn trawanten ontdekten dat er wel potentieel zit in de Brusselse ‘kiekenfretters’? En heeft gefrituurd fastfood nog wel een toekomst?

46 reacties

  • Anthony Steens

    5 jaar geleden
    Als je ziet hoe de massa dieren die ze verwerken behandeld worden mag deze zaak ver weg uit België blijven... en liefst helemaal failliet gaan. En dat mag gerust 900 jobs kosten. De beschaving van een maatschappij kan je beoordelen aan de manier waarop ze met dieren omgaat
  • ERWIN minnebo

    5 jaar geleden
    Waarom moest dit zolang duren ??? zijn vergeten dat dit reeds in België was 45 jaar geleden, had veel succes maar ging teniet toen Hamburger Quick open ging. Er staat nog steeds een KFC winkel aan de Jacht in Oudergem Brussel. Was lekker maar wel vettig in die tijd.
  • Klaus Jozef Kalergi

    5 jaar geleden
    Heb het een keertje gegeten. Zeer lekker maar qua vettigheid zijn McDonald's en quick er niets tegen. Echt ongelooflijk, de korst is als een spons voor het vet. Enkel voor een ijzeren maag en stalen darmen.
  • Foexie

    5 jaar geleden
    Ze kiezen landen met 1 taal. Dus dan ook niet in Zwitserland. Vreemd dan dat ze daar al wel zitten.
  • Patrick Weyers

    5 jaar geleden
    En op het einde van de maand kom je loon tekort. Wat is er mis om zelf te koken met gezondere en goedkopere ingrediënten? Hoeveel geld per maand gaat er in sommige gezinnen naar broodjesbars, hamburgers, kebab en andere rommel?
  1. Onthaalmoeder voor rechter nadat jongetje schedelfractuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”
    PREMIUM

    Onthaalmoe­der voor rechter nadat jongetje schedel­frac­tuur oploopt: “Excuses hebben we ook na twee jaar nog niet gekregen”

    Een onthaalmoeder uit Langemark moet zich voor de rechtbank van Ieper verantwoorden nadat in haar opvang een kindje zwaargewond raakte. De toen 9 maanden oude knaap kreeg in 2022 een stoel op zijn hoofdje en liep een schedelfractuur op. Haar raadsman spreekt van een jammerlijk ongeval. Maar waarom duurde het een week voor de politie ingelicht werd? En hoe gaat het ondertussen met het slachtoffertje? De beklaagde kon kort na de feiten nog rekenen op heel wat steunbetuigingen: “Ze zorgt voor onze baby’s alsof het haar eigen kinderen zijn, de liefde spat ervan af.”
    Langemark
  2. “Alcoholwaarschuwingen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholreclame

    “Alcohol­waar­schu­win­gen op elke parasol?”: sector uit ongenoegen over nieuw ontwerp rond alcoholre­cla­me

    Een voorlopig ontwerp van een ministerieel besluit van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) over alcoholreclame zorgt voor ongenoegen binnen de sector. Daarin staat dat er gezondheidswaarschuwingen zouden moeten komen bij alle vormen van alcoholreclame en dat in een soort roterend systeem. Concreet zou dat volgens ‘VTM Nieuws’ kunnen betekenen dat er op bijvoorbeeld parasols met bierreclame ook nog verschillende alcoholwaarschuwingen moeten gedrukt worden. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) probeert te sussen: “De discussie is niet afgelopen.”