Luister naar

Vier doden gevonden in bedrijfspand Enschede

Nieuws
In Enschede zijn in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat de dode lichamen van vier mannen gevonden. Volgens de politie zijn ze met geweld om het leven gebracht. De precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht.
redactie nd
woensdag 14 november 2018 om 07:56

Enschede

Dinsdagmiddag kreeg de politie rond 15.00 uur een melding van een incident in het bedrijfspand. In eerste instantie werd gesproken van een schietincident. Buurtbewoners zouden in de nacht van maandag op dinsdag knallen hebben gehoord waarna er een auto zou zijn weggescheurd.

Volgens RTV Oost was in het bedrijfspand een growshop gevestigd, een winkel die spullen verkoopt die worden gebruikt voor hennepteelt. De omroep meldt ook dat afgelopen zomer tijdens een gecombineerde politieactie vijftien tot twintig kilo wiet in hetzelfde bedrijfspand werd gevonden en in beslag genomen.

Rechercheurs doen onderzoek in het bedrijfspand. De omgeving is afgezet. Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht. <

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Rick Brink

Onvermoeibare pleitbezorger voor mensen met beperking

De Overijsselse CDA-politicus Rick Brink, de eerste officieuze minister van Gehandicaptenzaken, is zaterdag op 38-jarige leeftijd overleden.

Als gevolg van de overstroming van de Geul ontstond er in 2021 in Valkenburg een noodsituatie.

Kopzorg voor kabinet erbij: klimaatgevolgen staan Nederland nu al aan de lippen

Nederland kan de gevolgen van klimaatverandering nauwelijks nog bijbenen. De politiek moet daarom ‘versneld’ een aantal diepgaande beslissingen nemen over de toekomst van het land.

Protesten maandag in Amsterdam (linksboven), Rotterdam (rechtsboven), Groningen (linksonder) en op de Haagse campus van Universiteit Leiden.

Opnieuw studentenprotesten in het hele land, alleen politie-optreden in Amsterdam

Bij universiteiten in heel Nederland is gisteren geprotesteerd tegen de oorlog in Gaza. Op de meeste plekken verliepen de demonstraties rustig. Alleen in Amsterdam trad de Mobiele Eenheid op.

In 2023 had 47 procent van de Nederlanders van 15 jaar of ouder vertrouwen in de Europese Unie (EU). Het vertrouwen in de medemens nam gedurende de onderzoeksperiode toe met 9 procent.

Nederlander vertrouwt de Europese Unie meer dan de kerk of de Tweede Kamer

Het vertrouwen van Nederlanders in de Europese Unie is opvallend hoog. De EU krijgt zelfs tweemaal zoveel vertrouwen als de Tweede Kamer. Hoe zit dat bij andere instituties, zoals de kerk?

'Het norovirus ‘waait’ over het eiland en door onze school’, schrijft de RGO in Middelharnis. Symptomen van een infectie met het norovirus zijn overgeven en diarree.

Buikgriep zorgt voor paniek op Goeree-Overflakkee: flessen drinkwater uitverkocht

Op Goeree-Overflakkee kampen veel inwoners met maag- en darmklachten. Een gerucht over besmet drinkwater zorgde maandag voor veel onrust. ‘We willen geen onnodig risico nemen.’

De Israëlische Eden Golan tijdens haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ze kreeg de maximale twaalf punten van Nederlandse stemmers.

Waarom Nederlanders massaal op Israël stemden tijdens het songfestival - en de vakjury juist niet

Terwijl studenten massaal oproepen om banden met Israël te verbreken, steunde het Nederlandse publiek de Israëlische act op het Eurovisie Songfestival met de maximale 12 punten.