© Nele Stevens

© Nele Stevens

© Nele Stevens

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Extreme Cowboy Racing opent nieuwe locatie op domein Panhof

Voor België wordt Domein Panhof (Peer) de derde locatie waar cursussen, clinics & wedstrijden zullen plaatsvinden van de nieuwe paardensport Extreme Cowboy Race. De locatie is zeer geschikt voor deze sport omwille van de gunstige ligging ten opzichte van het oostelijk deel van België en Nederland, waar deze sport nog helemaal onbekend is.

Nele Stevens

Extreme Cowboy Racing waaide over vanuit de Verenigde Staten. Oorspronkelijk was de Extreme Cowboy Race een wedstrijd op basis van alles wat een cowboy en zijn paard, in het werk dat ze deden in de ranch, konden meemaken. Een aantal oefeningen kunnen onder meer een brug, een poort, een sprong, een waterhindernis, een passagier meenemen en cavalleti’s zijn.

Wil je graag kennismaken met deze nieuwe paardensport? Vandaag is dit een veilige en gecodificeerde discipline die een belangrijk aspect bevat: FUN. Het grote voordeel is dat de sport toegankelijk is voor alle ruiters, ongeacht hun niveau en leeftijd. Deze sport is open voor alle rassen van paarden en ook voor elke tak van de ruitersport. Dat wil zeggen dat elke ruiter in zijn eigen uniform mag deelnemen aan vriendschappelijke wedstrijden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer