Vollering wint in Burgos haar derde rittenkoers van dit jaar

Foto: ANP

Demi Vollering heeft ook de derde rittenkoers waaraan ze dit jaar deelnam gewonnen. De wielrenster van SD Worx-Protime was in de Ronde van Burgos iedereen de baas. Na de winst in de tweede etappe won ze ook de vierde en laatste rit, waarmee ze haar voorsprong in het klassement verder uitbreidde. Vollering won eerder al de Vuelta Femenina en Itzulia Women, een rittenkoers in Baskenland.

Lucinda Brand finishte op vijftig seconden als tweede. De Française Évita Muzic werd derde, net voor Karlijn Swinkels, die achter Muzic de derde plaats bezette in het eindklassement.

De laatste etappe ging van Peñaranda de Duero naar Canicosa de la Sierra over een afstand van 122 kilometer. In de slotfase lag de Alto de Rozavientos, een klim van de eerste categorie, waarna het in dalende lijn naar de finish ging.

Brand begon als eerste aan de klim, maar werd onder slechte weersomstandigheden al snel gepasseerd door Vollering. De leidster in het klassement kwam als eerste boven, maar moest vervolgens nog wel 15 kilometer dalen. Ook dat bleek geen probleem voor de winnares van de Tour de France Femmes van vorig jaar.