© Elke Lamens

De stroom viel uit, en plots ontplofte de ballon: “Vier ton kwam zomaar naar beneden”

Omstreeks 0.30 uur sloten ze de zaak, een uurtje later viel de stroom uit. De gevolgen waren niet te overzien: de tennisballon van club Ter Breme in Brecht stortte in elkaar. “Wellicht was de druk te hoog”.

Elke Lamens

De tennishal overkoepelt drie terreinen. De ballon is een blikvanger vanaf het rondpunt aan de oprit van de E19 in de Veldstraat. Maar in de nacht van vrijdag op zaterdag ging het mis en is de ballonkoepel ontploft. Een koude douche voor eigenaar Werner Kuyps. Die arriveerde zaterdagochtend op de tennisclub.

© RR

“We hebben vrijdag om 0.30u de zaak gesloten en een uur later is er een stroompanne geweest. De noodgenerator slaat dan aan. Wellicht is de druk te groot geworden en is de ballon gesprongen. Deze staat er sinds 2005 en het is de eerste keer dat dit gebeurt”, zegt Kuyps.

Een kindertoernooi werd afgelast. Maar het dubbeltoernooi van komend weekend komt niet in het gedrang. Twee dagen lang heeft een gespecialiseerd bedrijf nodig gehad om de ballon opnieuw dicht te smelten. Dat gebeurde centimeter voor centimeter. “Er is maar één bedrijf in ons land dat dit kan. Het valt nu nog af te wachten hoe het met de terreinen is gesteld. De verlichtingspalen zijn mee naar beneden gekomen. Het zeil van de ballon weegt in totaal vier ton. Gelukkig was er niemand aanwezig op het moment dat het gebeurde. Ik hoop donderdag opnieuw te kunnen openen. Bedoeling is dat de ballon op termijn wordt vervangen door een stenen gebouw. De vergunningen zijn binnen, maar zo’n project vraagt een grote investering.”

© Elke Lamens

Padelschool

Werner Kuyps heeft in 2015 de tennisclub overgenomen en werkt sindsdien aan de groei. Naast drie indoorterreinen telt Ter Breme vier buitenvelden. Zopas heeft hij twee nieuwe terreinen voor padel, een combinatie tussen tennis en squash, aangelegd.