© ATV

Kroonkurk Festival maakt volledige line-up bekend: onder meer Mama’s Jasje en Radio Guga prijken op affiche

Kapellen -

Traditiegetrouw vormt het Kapelse gemeentepark in juli en augustus het toneel voor een reeks gratis concerten op donderdagavond. De organisatie van Kroonkurk Festival mag opnieuw heel wat grote namen verwelkomen. “Nu nog hopen dat het droog blijft”, zegt Wim Versées van DBV Events.

“Deze zomer ontvangen we maar liefst zeven schitterende artiesten, waarvan enkele bekende namen”, steekt organisator Wim Versées van wal. De eerste twee namen klinken de Kapellenaren ongetwijfeld bekend in de oren.” Mother Mercury opent het festival, zij verkochten onlangs nog zaal Lux uit. Een week later is het de beurt aan Ontpopt, zij waren er vorig jaar ook bij.

Het wordt een speciale festivalzomer en daarvoor heeft Versées enkele redenen. “We hebben het geluk dat zowel de Vlaamse feestdag als Moederdag op een donderdag vallen. Daarom maken we het feestje op 11 juli en 15 augustus nog net wat uitgebreider. De line-up brengt heel wat verschillende genres die allemaal garant staan voor een meer dan gezellige avond.”

Vorig jaar stonden De Romeo’s op het podium van het Kroonkurk Festival.© Kroonkurk Festival

Hopen op zonnig weer

In het oog springen alvast Mama’s Jasje, Cooking With Knopfler en Radio Guga. Al beseft de organisatie dat ze één ding niet in de hand hebben. “Net zoals elk outdoor event en met name festivals, is de grootste uitdaging of boosdoener natuurlijk het weer. En laat ons eerlijk zijn, de zomer van 2023 was niet de allerbeste. In België regent het regelmatig, we kruisen onze vingers om er droge donderdagavonden van te maken, zonder dat de fans in de modder hoeven te staan”, aldus Versées.

Kroonkurk Festival vindt plaats vanaf 4 juli tot en met 15 augustus in het gemeentepark van Kapellen, telkens op donderdagavond. De drank- en eetgelegenheden openen om 17.30 uur en de artiesten starten om 20u aan hun optreden. Nadien sluit lokaal dj-talent de avond af.

Alle info over het festival is terug te vinden op kroonkurk-festival.be(robbeheymans, erikvandewalle)

Lokaal dj-talent mag de avond afsluiten tijdens het Kroonkurk Festival.© Kroonkurk Festival

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV