Luc Devroe: “We willen Dimata zo snel mogelijk op training, maar wachten op fiat Wolfsburg”

© Photo News

Anderlecht is aan het seizoen begonnen. Trainer Hein Vanhaezebrouck blies vandaag verzamelen voor de eerste veldtraining. Zonder Wout Faes, Jorn Vancamp en Idrissa Doumbia, die definitief vertrekken. Voorlopig ook nog zonder Landry Dimata. Maar als het van Anderlecht afhangt, is hij er snel bij.

Jürgen Geril, rahe

Lees ook: Anderlecht start aan de trainingen… en haalt een doelman van Man United

”We willen Dimata zo snel mogelijk op training, maar de bestuurders van Wolfsburg moeten nog hun fiat geven”, verklaarde manager Luc Devroe aan onze man. De jonge Belg moet de aanvalsleider worden van het nieuwe paars-wit. De spits verliet vorige zomer Oostende voor Wolfsburg, maar kende daar een moeilijk seizoen. Anderlecht zal de spits huren van de Duitse club.

Devroe bevestigde ook officieel dat Doumbia definitief naar het Russische Achma Grozny, het voormalige Terek Grozny waar Jonathan Legear ooit nog speelde. Ook de definitieve transfers van Wout Faes (Oostende) en Jorn Vancamp (Beerschot Wilrijk) werden afgerond. De drie speelden vorig jaar op al op huurbasis bij respectievelijk Zulte Waregem, Excelsior Rotterdam en Roda JC. Oostende heeft ook interesse in Leya Iseka. Derde doelman Boy De Jong trainde mee op de eerste training. Hij was einde contract en leek te vertrekken, maar krijgt alsnog een contractverlenging.

Lees ook (N+): Het schaduwelftal van Luc Devroe: Anderlecht kan bijna een hele ploeg opstellen met nieuwkomers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen