© BELGA

Veiligheidskorps legt werk neer in Brussels gerechtshof

Het Veiligheidskorps, dat instaat voor de overbrenging van gedetineerden uit de gevangenissen naar de gerechtsgebouwen en voorleiding in de rechtszaken, heeft woensdag in Brussel het werk neergelegd. Dat stelt Belga ter plaatse vast. Daardoor kunnen er in het Brusselse justitiepaleis geen processen met gedetineerden plaatsvinden.

Ook de aparte ingang voor magistraten, advocaten en personeel in het paleis is afgesloten. De aanleiding voor de staking ligt bij de overgang van het Veiligheidskorps naar de DAB, waardoor een aantal agenten van het korps een promotie dreigen mis te lopen.

“De jongste agenten van het Veiligheidskorps die in aanmerking komen voor een promotie, krijgen die promotie niet”, zegt Claudine Coupienne van de christelijke vakbond CSC. “De bevoegde overheden weigeren al maandenlang de proeven daarvoor te organiseren. De situatie van die mensen wordt “bevroren”, op drie maanden van hun overgang naar de DAB terwijl andere leden van het Veiligheidskorps wel hun promotie krijgen.”

De acties van de vakbonden gaan vandaag/woensdag van start en kunnen lopen tot 8 oktober, aldus nog de vakbond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER