Marianne (62) doodgestoken door haar labiele partner. “Haar jarenlange medelijden is haar dood geworden”

Een man (48) heeft gisterochtend zijn partner Marianne Huysmans (62) neergestoken in Meise na een ruzie. De vrouw kon nog naar buiten vluchten, maar bezweek op de oprit. De dader is na de feiten opgepakt. Hij leed aan waanbeelden. “Mama hielp hem waar ze kon en liet hem inwonen”, zegt haar dochter Vanessa.

Dirk Coosemans en Robin Debecker

Rond 10 uur kreeg dochter Vanessa telefoon van de baas van haar moeder. Marianne was nog niet op het werk. Of ze misschien ziek was? “Ik probeerde daarop moeder te bereiken, maar ze nam niet op. Ik ben dan naar haar thuis gereden en zag al die politie daar staan”, zegt haar dochter.

Haar moeder lag dood op de oprit. Na een ruzie met haar partner K.D. (48), had hij haar in de borst gestoken. De vrouw liep nog naar buiten, roepend om hulp, maar bezweek op de oprit. Buren die net hun kinderen aan school hadden afgezet, zagen het gebeuren. Zij belden de hulpdiensten.

Wat de man bezield heeft, is niet duidelijk. Een goede bron spreekt van een echtelijke ruzie. Marianne zou de relatie hebben willen beëindigen omdat haar partner zich de laatste maanden zo vreemd gedroeg. “De man was labiel, pakte pillen en had psychische problemen”, klinkt het uit goede bron. “Schichtig was hij ook. Ik weet dat hij vreesde dat iemand hem zou komen vermoorden. Hij werd ook ’s nachts wakker, van de angst om dood te gaan”, klinkt het.

Ook dochter Vanessa stelde zich vragen. “Ik heb mama op het hart gedrukt dat het zo niet verder kon met haar vriend. Ze zei dan dat ze hem niet aan zijn lot kon overlaten en dat hij hulp nodig had. Haar jarenlange medeleven is haar dood geworden.”

“Mama was veel te lief. Hij durfde niet meer autorijden en dus reed mama hem overal naartoe. Van de psycholoog naar de apotheker en door naar de psychiater, elke keer opnieuw. Enkele dagen geleden heb ik haar nog gezien. Geen vuiltje aan de lucht, zo leek het.”

“Iedereen kent mama als een lieve vrouw. Ook voor mij was ze een hele steun. Ik kan niet vatten dat ze er niet meer is.”

Marianne Huysmans was gescheiden en had al vijftien jaar een relatie met K.D. Hij woonde eigenlijk in Rixensart, maar verbleef ook vaak in Meise. De man had een plasticfirma. Na de feiten zou hij zijn moeder gebeld hebben om te zeggen dat hij Marianne vermoord had. De man liet zich na het drama meteen oppakken en verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter op beschuldiging van doodslag.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer