Peter De Smet op training voor de Roparun.© Koen Fasseur

Peter Desmet heeft een speciale reden om deel te nemen aan de Roparun

Ekeren -

De 44-jarige Peter Desmet uit Ekeren behoort tot Team 220 dat deelneemt aan de Roparun 2024. Peter verloor zijn echtgenote toen ze amper 36 was aan kanker. Dat spoorde hem aan zich nog meer in te zetten initiatieven die het goede doel steunen.

Jan Brys

De Roparun loopt van Parijs naar Rotterdam. De teams leggen de 530 kilometer af in estafettes. Zondag 19 mei passeren de lopers en fietsers tussen 14 uur en 15 uur door Brasschaat en Wuustwezel over de Bredabaan. Voor Peter is het de vijfde keer dat hij deelneemt.

“Mijn vrouw is op 36-jarige leeftijd overleden aan borstkanker. Ze overleed een week voor de Roparun en de begrafenis viel in de week erna. Toevallig waren er werken bezig aan de gewone route en werd die verlegd. Op die manier kwamen de lopers voorbij de begraafplaats. Mijn vrouw heeft vier jaar gestreden tegen kanker, het was bijzonder hard. Onze jongste kind was twee maanden oud toen zij de diagnose te horen kreeg. Ik heb me voorgenomen om me nog meer te gaan inzetten voor sociale doelen. Dat kan via sportieve uitdagingen of door het mee organiseren van activiteiten zoals een quiz.”

“De vorige edities hebben we onder meer het We Love Mariefonds gesteund. Dat houdt zich bezig met hulp te bieden aan kinderen die langdurig ziek zijn of te maken krijgen met de ziekte of het overlijden van een naaste. Aan Coda Hospice konden we bijvoorbeeld al 350.000 euro overmaken. De Roparun is een fantastische organisatie waaraan ik graag mijn steentje wil bijdragen.”

Peter is nooit sportieve uitdagingen uit de weg gegaan. Hij speelde vroeger basketbal in Wuustwezel en ging zich daarna toeleggen op het lopen.

De Roparun komt onze regio binnen aan Kinepolis om dan via de Ringlaan in Merksem de Bredabaan op te gaan. Die wordt helemaal gevolgd richting Zundert en Breda. De aankomst vindt plaats op de Coolsingel in Rotterdam. De deelnemers komen daar aan binnen een tijdspanne van vier uur. Er wordt gestart in de buurt van Parijs. De totale afstand bedraagt 530 kilometer. Sponsoren kan nog altijd via roparun.nl. Het team van Peter is Team 220.

Er zijn al 210 teams ingeschreven met in totaal 5130 deelnemers. (janbrys)

www.roparun.nl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners