Google-moederbedrijf Alphabet zal voor het eerst dividend uitkeren

© REUTERS

Alphabet zal voor het eerst een dividend van 20 cent per aandeel uitkeren. Het  moederbedrijf van Google stelt ook uitkeringen in de toekomst in het vooruitzicht.

Bron: BELGA

Alphabet heeft het voorbije kwartaal de vruchten geplukt van online advertenties en heeft zijn omzet en winst zien stijgen. Dat heeft Alphabet donderdag nabeurs bekendgemaakt.

De omzet steeg op jaarbasis met 15 procent tot 80,5 miljard dollar (75 miljard euro). Analisten hadden doorgenomen op 79 miljard dollar (74 miljard euro) gerekend. De winst is gestegen tot 23,7 miljard dollar (22 miljard euro), vergeleken met 15 miljard dollar (14 miljard euro) een jaar eerder.

De advertentie-inkomsten vormen nog steeds de basis van het bedrijf. Op een jaar tijd stegen ze van 54,5 miljard dollar (51 miljard euro) tot 61,7 miljard dollar (58 miljard euro). Youtube droeg ruim 8 miljard dollar (7 miljard euro) bij, ongeveer 21 procent meer dan in het eerste kwartaal vorig jaar.

Ook de cloudactiviteiten van het bedrijf deden het goed, met een operationele winst van 900 miljoen dollar (839 miljoen euro) in het eerste kwartaal. Dat is meer dan de 190 miljoen dollar (177 miljoen euro) in dezelfde periode vorig jaar en beter dan de 700 miljoen dollar (652 miljoen euro) die analisten hadden verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen