vrijdag 27 april 2018 - Wielrennen
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Johnny Put en Geert Smets stelden met trots de samenwerking tussen de Ronde van Limburg en HBvL voor.  Sven Dillen

wielrennen
Ronde van Limburg

HBvL en Ronde van Limburg slaan handen in mekaar met livestream

“Recordaantal profploegen”

Gisterenavond werd bij Wijnhuis Christiaens in Tongeren de Geberit Ronde van Limburg voorgesteld. Opvallendste nieuwsfeitjes waren het aantal profploegen - 8 stuks - dat in Tongeren aan de start zal verschijnen, de lancering van een wielertoeristenversie daags voor de profkoers én de innigere samenwerking met Het Belang van Limburg. Zo zal hbvl.be op zondag 10 juni de finale van de 67ste Ronde van Limburg integraal in beeld brengen met een livestream.

Rob RODIERS

Dat de deelnemers over dik zes weken een gewijzigd parcours voor de wielen zullen krijgen, kon u dinsdag al lezen in deze krant. Gisteren lichtte de organisatie een tipje van de sluier op wie dat deelnemersveld zoal zal bevolken. De kans dat Wout van Aert zijn titel op Zuid-Limburgse wegen zal verdedigen, is aanwezig. Zijn team Veranda’s Willems-Crelan tekent alvast present. Naast de ploeg van team manager Nick Nuyens hebben nog zes procontinentale formaties hun komst reeds bevestigd: Sport Vlaanderen-Baloise (Capiot, Menten), WB-Veranclassic (Dehaes), Wanty-Groupe Gobert (Dupont), het Nederlandse Roompot-Nederlandse Loterij (van der Hoorn), het Ierse Aqua Blue Sport (Blythe) en het Franse Cofidis (Vanbilsen, Van Staeyen). “Ook met één WorldTour-team zitten we in een vergevorderd stadium. Eigenlijk wachten we enkel nog op hun handtekening”, verklapt sporttechnisch organisator Mark Vandereyt. “Als die kribbel is gezet, krijgen we een recordaantal profploegen aan de start. Acht! Wie dat team is? Laat me zeggen dat de ploeg Limburgers in zijn rangen telt”, houdt Vandereyt het cryptisch. Een goede verstaander weet dat in de WorldTour enkel Lotto Soudal meerdere gouwgenoten in zijn kern heeft.

Wielertoeristenversie

Daags voor de profrenners hun Ronde van Limburg afwerken, krijgen de recreanten dit jaar de kans om kennis te maken met de wegen en hindernissen die de organisatie heeft uitgezocht. De Ronde van Limburg Cycling Tour biedt drie afstanden aan. Een familietocht van 25 km om en rond startlocatie Landal Mooi Zutendaal, een tocht van 90 of 125 km.

Livestream

Ten slotte raakte bekend dat hbvl.be de Ronde van Limburg in livestream zal uitzenden. Vanaf 14.30 uur, net voor het opdraaien van de kasseien van Alden Biesen, tot en met het einde van de podiumceremonie omstreeks 17.30 uur kan u op hbvl.be terecht voor livebeelden.

“Deze beelden zullen tot de kijker komen via het 4G-netwerk. Aangezien de dekking in de provincie niet overal even stabiel is, zullen we geregeld moeten terugvallen op eerder opgenomen beelden van bij de ploegenpresentatie. In het laatste wedstrijduur verwachten we evenwel geen problemen. Wie de commentaar zal geven, staat nog niet vast. Onze co-commentator is wel al bekend. Die taak neemt huisanalist Johan Vansummeren voor zijn rekening”, verduidelijkt Johnny Put, Fieldmanager bij Het Belang van Limburg.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws