Max Verstappen schept duidelijkheid na vertrek van topontwerper Adrian Newey: “Mijn toekomst ligt bij Red Bull, op dit moment”

Max Verstappen blijft (voorlopig) bij Red Bull.© AFP

Max Verstappen blijft voorlopig bij Red Bull. De drievoudige wereldkampioen maakte voor de GP van Miami komaf met de transfergeruchten na het vertrek van topontwerper Adrian Newey. “Het is niet zo dramatisch als het lijkt”, vertelde de Nederlander.

sfk

Het vertrek van meesterbrein Adrian Newey bij Red Bull was de voorbije dagen de ‘talk of the town’ in de F1-wereld. Al snel doken er in de Duitse pers geruchten op dat ook Max Verstappen andere oorden zou opzoeken. Onder meer Mercedes, waar volgend jaar een plekje vrijkomt door het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari, werd genoemd. Hoog tijd voor de Nederlander om duidelijkheid te scheppen voor de GP in Miami.

“Mijn toekomst ligt bij Red Bull, op dit moment”, bevestigde Verstappen. “Ik heb geleerd dat ik niet altijd alles moet zeggen in de media, want daar heeft niemand wat aan. Ik snap dat Toto (Wolff, teambaas Mercedes, red.) interesse heeft en optimistisch is, maar nogmaals: op dit moment kan ik alleen zeggen dat ik bij het team wil blijven. Omdat ik geloof heb in dit project.” Toch laat de Nederlander de deur op een kier staan. “Maar je weet natuurlijk nooit wat er gebeurt in de sport en in het leven. Zeg nooit nooit.”

(lees verder onder de foto)

Max Verstappen en Adrian Newey.© AFP

“Niet zo dramatisch”

Verstappen kwam ook nog even terug op het vertrek van topontwerper Adrian Newey. “Ik ga niet liegen: ik had liever gehad dat hij was gebleven. Vanwege zijn kennis en ook omdat het een geweldig persoon is. Toen Adrian startte bij Red Bull was hij heel belangrijk voor de successen die werden behaald. Door de jaren heen is zijn rol wat veranderd. Ik denk dat sommige mensen dat niet weten. Van buitenaf lijkt het heel dramatisch, maar als je weet wat er binnen het team speelt is het niet zo dramatisch als het lijkt.”

Lewis Hamilton: “Komst van Newey zou enorme meerwaarde zijn”

Ferrari is één van de teams waarmee Newey, die in 2025 elders aan de slag kan, in verband wordt gebracht. Lewis Hamilton ziet zijn landgenoot maar wat graag naar Italië komen. Hamilton verruilt Mercedes na dit jaar voor Ferrari.

“Met alle kennis die hij heeft zou hij van enorme toegevoegde waarde zijn”, aldus Hamilton. “Bij Ferrari werken al heel veel goede mensen en ze boeken veel progressie, maar het zou een privilege zijn om met Adrian te werken. Als er iemand is met wie ik graag zou willen werken, dan is hij het. Tegelijkertijd ga ik er niet vanuit dat Red Bull ineens stopt met het bouwen van een competitieve auto. Er is een heel team bij betrokken.”

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen