Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vriendin moet zichzelf niet op de eerste plaats willen zetten, weet Oumaïma. Maar zegebloemen krijgen is wél charmant, natuurlijk. © RV

Terwijl hij WK wint, maakt z'n vriendin debuut op unief. Oumaïma en Remco Evenepoel: tegenpolen, buren én geliefden

Ze was erbij toen hij Europees kampioen werd, maar gisteren niet: terwijl haar lief Remco Evenepoel in Innsbruck de wereldtitel binnenreef, maakte Oumaïma Rayane haar debuut op de unief. Eén oog op de prof, het andere op de laptop, voor de spectaculairste zege die ze haar Remco ooit zag rijden. Ongewoon, maar zo is ook dit koppel. Zij bokst, hij fietst. Zij doet Handelswetenschappen, hij topsport. Haar familie is Marokkaans, de zijne oer-Vlaams. Twee verschillende werelden. Uit - tóch - eenzelfde straat in Schepdaal.

4 reacties

  • Tiziana Troukens

    6 jaar geleden
    Ik denk dat hij ook nog studeert, maar met topsportstatuut... iets met sportfysiologie
  • Meert Dominique

    6 jaar geleden
    Ik dacht gelezen te hebben dat hij ook nog studeerde. Is hij gestopt? Mooi koppel.
  • Hugo Verlot

    6 jaar geleden
    Proficiat en veel geluk aan het jonge koppel. Dit is de ware vorm van integratie.
  • mike milan

    6 jaar geleden
    Mooi normaal meisje niks verkeert aan.....
  1. PREMIUM

    Koning ruilt op 21 juli vuurwerk voor bezoek aan woonzorg­cen­trum

    Het wordt dinsdag een onuitgegeven nationale feestdag. De koning en zijn gezin beginnen wel nog met de traditionele viering van het Te Deum - met een beperkt aantal aanwezigen - maar het militaire defilé wordt vervangen door een ceremonie van amper 75 minuten, waarin hulde wordt gebracht aan de helden van de coronacrisis. Opmerkelijk: in plaats van feest te vieren in het park of naar het vuurwerk te kijken, gaan Filip, Mathilde en de vier kinderen om 17 uur op bezoek in het woonzorgcentrum Cecilia in Alken. Ze spreken er met bewoners en personeel en wonen een optreden bij van het koor Re-Member-Mi, dat met muziek mensen met dementie beter probeert te bereiken. In Morlanwelz bezoekt het gezin een uur later een hersteloord voor mensen die revalideren. (PhG)
  2. PREMIUM

    Nu ook Man City geïnteres­seerd in Vertonghen

    Het verschil tussen een optie en een target. Manchester City won de voorbije maanden wel degelijk informatie in over Jan Vertonghen (33). Daar bleef het voorlopig bij. Pep Guardiola is op zoek naar twee bijkomende verdedigers. Een rechtsvoetige leider met naam, die de geest van Vincent Kompany helemaal moet verjagen: Kalidou Koulibaly. En graag zou hij er ook een voetballende verdediger bij hebben die zowel back-up kan zijn voor Aymeric Laporte, als kan depanneren op linksback. Binnen dat profiel past Vertonghen. Als optie om één à twee jaar te overbruggen. Vertonghens contract bij Tottenham loopt straks af. Buiten zijn loon (momenteel ruim 75.000 euro per week) en een flinke tekenpremie kost hij niets. Of Vertonghen uiteindelijk de laatste schifting heeft overleefd voor de lijstjes van vier targets per positie, wordt binnen de club niet bevestigd. (KTH)
  1. PREMIUM

    Klopp en Mourinho sneren naar Man City

    Twee trainers zijn niet blij dat het TAS de Europese schorsing van Man City heeft teruggedraaid. Tottenham-trainer José Mourinho haalde hard uit. "Het is een schandalige beslissing. Als City niet schuldig is, dan krijgt het toch geen boete van 10 miljoen euro? Als de club wel schuldig is, moet ze uitgesloten worden. Er is geen middenweg. Dit is een heel vreemde beslissing." Zo goed was The Special One niet op de hoogte: City kreeg een boete omdat ze niet meewerkten aan het onderzoek. Ook Jürgen Klopp, kampioenencoach van Liverpool, heeft zijn bedenkingen: "Het was geen goede dag voor het voetbal. Ik wil er zelf niet te veel bij betrokken raken en ik ken de details in de zaak van Manchester City niet, maar ik vind dat we ons aan de regels van de Financial Fair Play moeten houden." Pep Guardiola was in vorm. Hij verdedigde zijn club vurig: "Het zou prettig zijn als de kritiek zou stoppen." (KTH)