© BELGA

Colruyt neemt minder winkels van Match en Smatch over

Supermarktgroep Colruyt gaat geen 57 maar 54 winkels overnemen van Louis Delhaize, uitgebaat als Smatch of Match. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) wilde de deal maar voor 54 winkels onmiddellijk goedkeuren, waardoor de winkels in Galmaarden, Munkzwalm en Nieuwpoort afvallen.

Bron: BELGA

Voor drie specifieke winkels zou Colruyt aanzienlijk hogere marktaandelen verwerven na de overname, zegt de BMA in een persbericht. De concurrentiewaakhond wilde daarom een bijkomend onderzoek uitvoeren om mogelijke concurrentiebeperkende effecten na te gaan. 

Uiteindelijk hebben Colruyt en Louis Delhaize Group besloten om de drie winkels uit de transactie te halen, waardoor er toch een snelle goedkeuring mogelijk werd. De transactie blijft dus beperkt tot 54 winkels. “We zijn erg verheugd dat we nu definitief verdere stappen kunnen zetten voor de 54 winkels, en de medewerkers officieel kunnen verwelkomen bij Colruyt Group”,  zegt CEO Stefan Goethaert. 

Vorige maand kondigde Colruyt al aan dat het merendeel van de overgenomen winkels voorlopig zal worden uitgebaat als “Comarkt”, in afwachting van hun definitief winkelconcept. De winkels zullen vervolgens in de komende jaren verbouwd en omgebouwd worden tot een formule van Colruyt Group, in functie van de winkelgrootte, de lokale markt en de klantenbehoeften.

Voor 19 van de 27 winkels van Match en Smatch die niet door Colruyt worden overgenomen, werd geen overnemer gevonden, zo raakte eerder bekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer