Brian Riemer hoopt dat Francis Amuzu opstaat in de play-offs: “Hij moet nu een superspeler worden”

Anderlecht kijkt zaterdagavond KRC Genk in de ogen. Brian Riemer moet door de schorsing van Zeno Debast en de blessure van Thorgan Hazard noodgedwongen sleutelen aan zijn elftal. “Het is nu aan andere jongens om op te staan.”

ybw

“We zullen Thorgan helaas niet meer terugzien op het veld voor 2025.” Met die jammere boodschap begon Brian Riemer zijn persconferentie voor de wedstrijd tegen KRC Genk. “Thorgan heeft een mooie carrière achter de rug en hij is een sterk karakter, maar uiteraard vindt hij dit ontzettend jammer. Hij had de ploeg willen helpen.” Riemer heeft met Verschaeren, Stroeykens en Amuzu meerdere opties om Hazard te vervangen. “Yari zal er zaterdag helaas nog niet bij zijn. Hij staat dicht bij zijn terugkeer, maar we gaan geen risico’s nemen. We zullen nog een beetje moeten wachten. Moussa N’Diaye is wel terug, hij zal dit weekend eerst met de Futures spelen. Voor de rest is iedereen fit.”

Amuzu.© Isosport

Doordat Verschaeren nog niet fit is en Stroeykens een belangrijke rol speelt op het middenveld, lijkt de keuze van Riemer zaterdag op Amuzu te zullen vallen. “Francis heeft al laten zien dat hij een speler met veel kwaliteiten is. Enkele weken geleden zei ik al dat hij misschien onze supersub zou kunnen worden tijdens de play-offs, nu zal hij gewoon een superspeler moeten zijn. (lacht) Het zal uiteraard anders zijn dan met Thorgan, die meer in de combinatie voetbalt. Het goeie is dat we meerder opties in de kern hebben, Yari en Mario hebben dat soort spel ook in zich. Francis is een speler die meer direct is. Snelheid hebben we de voorbije maanden soms gemist. Die komt er nu bij. Daarmee voegen we een extra dimensie toe aan ons spel. Met de goeie lange passes van Kasper (Schmeichel, red.) zie ik dat wel werken.”

“Debast kan een van de beste verdedigers ter wereld worden”

Achterin komt Gattoni in de ploeg voor de geschorste Zeno Debast. “Zeno kan dingen die niemand anders in België kan”, was Riemer vol lof voor zijn jonge verdediger. “Hij moet nog sterker worden en ervaring opdoen, maar volgens mij wordt hij ooit één van de beste verdedigers ter wereld. Uiteraard zullen we hem dus missen. Maar met Gattoni hebben we wel een goeie vervanger achter de hand. Hij vroeg zich af of er hier wel plaats was voor hem, doordat we Zeno en Jan (Vertonghen, red.) al hadden, maar we zullen hem goed kunnen gebruiken. Federico heeft meer dan honderd wedstrijden gespeeld voor San Lorenzo in een moeilijke competitie als de Argentijnse. Hij heeft dus ervaring en kan met grote wedstrijden omgaan. In Argentinië gaat het publiek, met alle respect, nog heviger tekeer dan in België. Zaterdag wordt een belangrijke wedstrijd, voor ons maar ook voor Genk.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer