© pvw

Raadkamer bevestigt aanhouding van Melikan Kucam

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam bevestigd, zegt zijn advocaat Frank Coel aan Belga en wordt bevestigd aan onze redactie. Hij wordt verdacht van mensensmokkel door via tussenpersonen geld te ontvangen voor humanitaire visa.

BELGA, vdaa

Het Antwerpse gerecht voert sinds november 2018 een onderzoek naar onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa. Uit dat onderzoek blijkt volgens het parket dat Melikan Kucam, die een belangrijke rol speelt binnen de Assyrische gemeenschap, 2.000 tot 10.000 euro ontvangen zou hebben om mensen uit conflictgebieden in Syrië, Irak en de buurlanden via een humanitair visum naar België te laten reizen. Forse bedragen, als je bedenkt dat de aanvraag voor zo’n humanitair visum 350 euro kost. De precieze omvang van de feiten is nog niet duidelijk.

Melikan Kucam werd op 15 januari gearresteerd en twee dagen later aangehouden door de onderzoeksrechter. Dinsdag is hij voor de raadkamer verschenen, waar zijn advocaat Frank Coel voor zijn vrijlating gepleit had. “De raadkamer vindt zijn verdere aanhouding echter noodzakelijk voor het onderzoek, dat nog heel pril is. Ik ga met mijn cliënt bekijken of we in beroep gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER