Thinkstock, Google Maps
Volledig scherm
© Thinkstock, Google Maps

IN KAART: Zin om dit weekend te gaan zwemmen? Ontdek hier de kwaliteit van uw favoriete plonsplek

We staan voor een stralend weekend met temperaturen tot wel 29° Celsius. Velen zullen die zwembroeken en bikini's weer bovenhalen en misschien zelfs een deugddoende plons placeren. Maar hoe is het gesteld met de kwaliteit van onze Vlaamse zwemwateren?

0 reacties

  1. Engie plant investering van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentrales met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    Engie plant investe­ring van 4 miljard euro, maar wil geen verlenging van kerncentra­les met twintig jaar: “We hebben al genoeg werk”

    De energiegroep Engie is van plan tot vier miljard euro te investeren in ons land tegen 2030. Dat heeft de nieuwe CEO van Engie België, Vincent Verbeke, vandaag bekendgemaakt. Zo pakt de Belgische marktleider uit met een nieuwe strategie, genaamd Energize2030, voor de komende jaren. Engie wil meer elektriciteit opwekken via hernieuwbare energie, investeren in flexibele capaciteit en een voorloper zijn in de verandering naar groene waterstofenergie. Maar er is momenteel niet veel enthousiasme over een eventuele levensduurverlenging van kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 met twintig jaar in plaats van tien jaar.
  2. KMI waarschuwt voor hevige onweersbuien: opnieuw code oranje, speciaal noodnummer 1722 blijft actief tot morgen

    KMI waarschuwt voor hevige onweersbui­en: opnieuw code oranje, speciaal noodnummer 1722 blijft actief tot morgen

    We krijgen vandaag een afwisseling van opklaringen en onweersbuien. Deze namiddag ontwikkelen er zich opnieuw felle en soms stationaire onweders die lokaal kunnen gepaard gaan met hagel, maar vooral ook wateroverlast. Daarom geldt in sommige delen van het land opnieuw de code oranje. Het nummer 1722 blijft nog zeker tot morgenochtend bereikbaar voor niet-dringende gevallen. In de loop van de avond neemt de onweersactiviteit af, zo meldt het KMI.