Bij mooi weer zal de Sfinks-weide zich vlot vullen donderdag.© Filip Spoelders

Muziek, eten en kinderpret, Sfinks Mundial opent het lange Hemelvaartweekend

Boechout -

Sfinks Mundial is sinds vele jaren een vaste afspraak aan het begin van het verlengde Hemelvaartweekend. De festivalweide aan het Molenveld van Boechout opent donderdagmiddag voor twaalf uur muziek, de wereldmarkt en kinderpret.

Het weer belooft mee te werken donderdag waardoor de festivalweide een paar duizend bezoekers mag ontvangen. Sfinks mikt op gezinnen en toeschouwers van alle leeftijden. Daarom is de inkom gratis en kunnen kinderen tot 20 uur op hun eigen terrein, de Kidz Village, terecht.

Hun speelzone wordt gevuld met grote springkastelen, een speeltuin met apenparcours, grime en vanaf 15 uur toont FroeFroe zijn knotsgekke installaties. Voor de jongste bezoekers is er een babybar met verschoontafel, koelkast, microgolfoven en een ruimte waar borstvoeding kan worden gegeven.

De markt met handgemaakte materialen en kleurrijke voorwerpen is samen met de foodtrucks, bekend om zijn wereldse smaken, een populaire plek.

De muziek met Galicische folk van 100 Voltas tot de afrobeats van Brooke Bailey neemt de bezoekers aan het podium mee naar alle uithoeken van de wereld. Op het terrein zijn er extra voorstellingen en dansworkshops. (fisp )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sfinks