Het is aan deze spooroverweg, aan het station van Wespelaar, dat een buschauffeur van De Lijn de gesloten overweg overstak.
Foto: Google Maps

De Lijn en Infrabel onderzoeken incident waarbij bus gesloten spooroverweg oversteekt in Wespelaar

Vervoersmaatschappij De Lijn en spoorwegbeheerder Infrabel zijn een onderzoek gestart naar een incident waarbij een buschauffeur door een gesloten spooroverweg rijdt in Wespelaar, bij Haacht. Het onderzoek komt er nadat de krant Het Laatste Nieuws een filmpje van het incident op de website had gezet. "We weten intussen wie de chauffeur is en zullen gepast maatregelen nemen", klinkt het bij De Lijn. 

Op de beelden is te zien hoe de bus de rode lichten en de gesloten slagbomen aan het station in Wespelaar negeert en doorrijdt. "Je ziet op het filmpje inderdaad dat een lijnbus door het rode licht en een gesloten spooroverweg rijdt", zegt Marco Demerling van De Lijn. "Iets wat helemaal niet kan, de verkeersregels zijn er om de veiligheid van iedereen te garanderen. Een rood licht is een rood licht en bovendien is het levensgevaarlijk."

Dat bevestigt ook spoorwegbeheerder Infrabel die na onderzoek iets meer details had over het incident. "We weten intussen dat de beelden zijn gefilmd op 12 maart rond 17.20 uur", zegt Frédéric Petit van Infrabel. "De beelden zijn choquerend en we willen er nogmaals op wijzen dat dit levensgevaarlijk is." 

Intussen heeft De Lijn de buschauffeur gevonden die de gesloten spooroverweg overstak. "Aan de hand van de verzamelde gegevens hebben we de chauffeur van de bus gevonden", bevestigt De Lijn. "We zullen nu met de chauffeur in gesprek gaan en daarna de gepaste maatregelen nemen." Welke maatregelen dat mogelijk kunnen zijn, wil De Lijn niet kwijt. 

Meest gelezen