© rr

Noorse versterking uit Engeland voor Zulte Waregem

“Noorse versterking uit Engeland”, zo kondigt Zulte Waregem hun nieuwste aanwinst aan. Henrik Bjørdal is al de zesde aanwinst voor het nieuwe seizoen. Essevee bereikte een akkoord met Brighton & Hove Albion over de 21-jarige belofte-international die een driejarig contract ondertekende aan de Gaverbeek.

jcs, vml

Henrik Bjørdal is na Johan Bjørdal en Fredrik Oldrup Jensen de derde Noor in de selectie van Essevee. De rechtsvoetige aanvaller stond al een aantal jaar op de radar van Zulte Waregem.

De fysiek sterke rechtsbuiten ruilde op 18-jarige leeftijd het Noorse Aalesunds voor Brighton & Hove Albion. Na één seizoen Engeland bij de U18 volgde een uitleenbeurt naar Zweden bij eersteklasser IFK Göteborg. In de Premier League kwam hij nog niet aan de bak maar hij maakte vorig seizoen indruk met zijn groot volume en scorend vermogen bij de U23 van Brighton & Hove Albion als centrale aanvaller.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL