Direct naar artikelinhoud

Chipreus Qualcomm lijkt bod op NXP toch te verhogen: chipsoorlog raast door

Chipreus Qualcomm lijkt het bod op de Nederlandse chipfabrikant NXP toch te willen verhogen. Dat meldde de Amerikaanse zender CNBC op grond van anonieme bronnen.

Qualcomm wil het bod op het Nederlandse NXP verhogen.Beeld ANP XTRA

In oktober 2016 bood Qualcomm 110 dollar per aandeel NXP, 47 miljard dollar in totaal. Maar activistische aandeelhouders zoals Elliott - ook grootaandeelhouder van Akzo Nobel - vinden dit bod te laag. Tot nu toe is slechts 1,5 procent van de aandelen voor het bod aangemeld.

120 tot 125 dollar

Qualcomm zou 80 procent in handen moeten krijgen. Volgens CNBC zou Qualcomm het bod willen verhogen tot 120 tot 125 dollar per aandeel. De Amerikanen kregen onlangs onder voorwaarden groen licht vanuit Brussel voor de overname van het chipbedrijf. Die goedkeuring liet meer dan een jaar op zich wachten. Qualcomm is zelfs overigens overnameprooi van branchegenoot Broadcom. Dat bedrijf heeft een vijandig bod van zo'n 105 miljard dollar uitgebracht op Qualcomm. Voorwaarde is wel dat de overname van NXP doorgaat voor de eerder afgesproken prijs, of helemaal wordt afgeblazen.