Gentse superflik ‘Sneeuwwitje’ is niet meer

© fvv

Vorige week is de Gentse ­superflik Roger Lemaigre op 97-jarige leeftijd overleden. De politieagent stond in Gent bekend als ‘Sneeuwwitje’. Hij is in intieme kring begraven.

tsa

Lemaigre was veertig jaar flik en een levende legende binnen het Gentse politiekorps. Hij stond bekend als de man van de rosse buurt maar hij had ook te maken met de vijfvoudige moord door Freddy Horion en met de zaak-Jespers. Hij bulkte van de anekdotes, die door journalist Rudi Moeraert in 2013 werden opgetekend in het boek 'My name is Sneeuwwitje'.

Een van de verhalen gaan over het bezoek van koning Boudewijn aan de Floraliën: “Ik liep naast de koning en hoorde in het publiek iemand vragen: welke soldaat is dat die daar naast Sneeuwwitje loopt?”, vertelde hij vier jaar geleden aan De Gentenaar. Zó bekend was Lemaigre in Gent.

Ook bij voormalig politiewoordvoerder Manuel Mugica Gonzalez liet Lemaigre een grote indruk na. “Met zijn imposante postuur en aparte manier van werken was hij een ongelofelijk fenomeen”, zegt die. “Hij deed zijn eigen ding en kende alle twijfelachtige figuren in de Gentse samenleving. Hij kon keihard zijn als het moest, maar bleef overal geliefd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen