Aanvoerder Dennis De Backer opende de score vanop de stip.© GOYVAERTS

Voetbal 3de provinciale A: Kalfort Puursica - Katelijne 3-1

Kalfort Puursica pakt eindrondeticket ten koste van Katelijne: “Na een seizoen vol blessures en ups-and-downs, is dit een mooie bekroning”

In een rechtstreeks duel om het laatste eindrondeticket in 3de provinciale A heeft Kalfort Puursica aan het langste eind getrokken. Het klopte Katelijne met 3-1 en maakt dus nog kans op promotie naar tweede provinciale.

YANNICK DE BOECK

Katelijne had aan een punt genoeg om het laatste eindrondeticket te grijpen, maar moest het hoofd buigen voor het meer ervaren Kalfort Puursica, dat na een 3-1-zege alsnog naar de eindronde mag. “Na een moeilijk seizoen met flink wat blessures en de nodige ups-and-downs is het een mooie bekroning om dat eindrondeticket te grijpen”, vertelt aanvoerder Dennis De Backer, zelf goed voor het openingsdoelpunt zondagmiddag. “Als promovendus beoogden we een plekje in de linkerkolom, maar halfweg het seizoen groeide het geloof in een eindrondeticket. We merken dat het bestuur van de club achter ons staat, maar niets moet. Promotie mag, maar is geen must.”

De Backer blijft alleszins ook volgend seizoen met veel plezier en overgave bij de Klein-Brabanders. “Lang heb ik niet moeten nadenken om mijn contract te verlengen. Zelf woon ik in Willebroek, dus op amper vijf minuutjes ben ik in Puurs. Het is een leuke club, met een geweldige accommodatie. En bovendien beschikt het over geweldige supporters, die een belangrijk aandeel hebben in wat we dit seizoen bereikt hebben. Ik kijk dus zeker uit naar volgend seizoen bij Kalfort Puursica, maar eerst even genieten en dan nog eens alles geven in die eindronde.”

In het verliezende kamp was er vooral trots bij coach Koen De Veuster, die best kon leven met het resultaat. “Kalfort Puursica was niet beter dan wij, maar heeft het op ervaring knap uitgespeeld”, aldus De Veuster. “We hebben het ook niet nu laten liggen, maar wel twee weken geleden, met de 2-2 op Ramsel. Niettemin kenden we een fantastisch seizoen. Ik ben heel trots op deze piepjonge ploeg. Een gemiddelde leeftijd van nog geen 22 jaar en 75 procent eigen jeugd, wie kan dat nog zeggen?”

“Ook voor volgend seizoen zijn we met een mix van eigen jeugd en enkele gerichte versterkingen goed gewapend. Een eindrondeticket of wie weet, de titel, mag dan een mooi doel zijn”, besluit De Veuster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen