stadion
Het Kuipje
toeschouwers
3000

Westerlo ziet eerste zege in de Play-offs door doelman Gillekens zijn handen glippen

6. 72' - Geel - Ezechiel Banzuzi
  7. 77' - Own goal - Nick Gillekens (1 - 1)
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
24'
Ravil Tagir
24'
Ravil Tagir
1 - 0
77'
Nick Gillekens
1 - 1
77'

Het duel tussen Westerlo en OH Leuven heeft geen winnaar gekregen. De thuisploeg leek nochtans lange tijd op weg naar een eerste overwinning in de Europe Play-offs, maar daar dacht Mathieu Maertens anders over.

• Sleutelmoment: Nadat Maertens de bordjes in evenwicht gebracht had, leek de ballon stilletjes leeg te lopen bij Westerlo. Een slotoffensief kwam er niet meer, zo wachten de Kemphanen nog steeds op een eerste overwinning in de Play-offs.

• Man van de wedstrijd: Lange tijd leek het moeilijk om een man van de wedstrijd te kiezen, want aan beide kanten ontbrak de precisie. Uiteindelijk kwamen we terecht bij Mathieu Maertens. De Leuvense kapitein verzilverde de kansen van zijn ploeg met de gelijkmaker en knokte zoals altijd op het middenveld.

• Pechvogel: De invalbeurt van Nathan Opoku draaide uit op een nachtmerrie. De jonge Ghanees stond pas een goeie vijf minuten op het veld toen hij botste met Westerlo-keeper Gillekens. Al snel werd de brancard erbij gehaald, zijn seizoen lijkt voorbij.

Weer geeft Westerlo het uit handen.

Beide ploegen begonnen slordig aan de partij, het gevaar moest vooral komen van stilstaande fases. Zowel Westerlo en OHL staken hun neus aan het venster, aan beide kanten ontbrak de precisie.

Uit het niets kwam Westerlo dan toch op voorsprong. Haspolat met een goed aangesneden corner, Tagir kopte de bal droog tegen de netten.

OHL bleef niet bij de pakken zitten en trok naar voor. Brunes werd mooi door de defensie van Westerlo gelepeld en stifte het leer fijntjes over Gillekens. Hun vreugde was wel maar van korte duur, de Noor vertrok vanuit een buitenspelpositie.

Een sterke parade van Leuven doelman Leysen op een vrije schop van opnieuw Haspolat luidde het einde van de eerste helft in. OHL was er niet in geslaagd zijn kansen te verzilveren.

Maziz met een fantasietje

Westerlo-goalie Gillekens met boter op het hoofd

De tweede helft dan maar om de rug te rechten bij de Leuvenaars.

Die bleven rustig opbouwen en leken niet gehaast om gelijk te maken. Westerlo liet begaan. Ondertussen daalde de temperatuur fors in het Kuipje, van het spel zouden de supporters het ook niet warm krijgen.

Enter Mathieu Maertens: als een duivel uit een doosje tikte hij na mooi voorbereidend werk van Maziz en Mendyl de bal voorbij Gillekens, die er niet geweldig tussenkwam.

De zege zou toch niet opnieuw (letterlijk) door de vingers van de Kemphanen glippen?

Westerlo wilde wel nog, maar een omhaal van Vermant in de extra tijd was het beste dat ze nog te bieden hadden. De 1-1 bleef tot het laatste fluitsignaal op het bord staan.

Zo moet Westerlo nog steeds wachten op die eerste overwinning in de Conference Play-offs. Het haalt 2/15, er zal toch iets moeten veranderen willen ze het seizoen nog in schoonheid afsluiten.