Ontspanning troef bij vrolijke Koningsdag in Emmen. ‘Hee, koning! Alles goed?’

Reportage
Na jaren van dalende populariteit kon de koninklijke familie wel een boost gebruiken. In Emmen werden de koning en zijn familie warm ontvangen. ‘Het kon minder, het kon veel minder!’
Alexander Dommerholt
zaterdag 27 april 2024 om 17:54 aangepast 20:22
Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen.
Prinses Amalia en Koning Willem-Alexander tijdens Koningsdag in Emmen. beeld anp / Freek van den Bergh

Emmen

Bij het deel van de Emmense Hoofdstraat, dat voor de gelegenheid tot ‘Cultuurplein’ is omgedoopt, schudt een man met een oranje pylon op zijn hoofd enthousiast de hand van de koning. De grijsharige man naast hem, uitgedost met Nederlandse vlaggetjes, steekt eveneens zijn hand uit naar de vorst. ‘Hee koning!’, roept de man hem toe alsof hij een oude vriend tegenkomt. ‘Gefeliciteerd, hé! Alles goed?’ 

Koning Willem-Alexander schudt ook zijn hand, waarna hij in de richting loopt van de andere tientallen handen die naar de vorst worden uitgestoken. In zijn enthousiasme om iedereen te begroeten, loopt de koning de verkeerde kant op, in de richting van het podium waar volkszanger Jannes de koninklijke familie een tiental minuten ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Ouders die hun kinderen ‘s ochtends een boterham kunnen geven, hebben daardoor het gevoel een betere ouder te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van het Erasmus MC Rotterdam.

Gratis ontbijt op school zorgt voor meer dan alleen een gevulde maag: 'Het versterkt de eigenwaarde'

Op zeventien scholen in Rotterdam-West worden wekelijks zo’n 4500 ontbijtjes uitgedeeld. Wat kunnen andere scholen hiervan leren? ‘Ouders die elkaar normaal gesproken voorbij lopen, weten elkaar nu te vinden.’

‘Genezend medium’ Jomanda tijdens een bijeenkomst in 2009.

Kan Tom de Wal met zijn omstreden genezingsdiensten zomaar zijn gang gaan? 'Zijn speelruimte is groot'

Wat is de speelruimte van gebedsgenezer Tom de Wal? Zijn aanpak leidt tot ophef in Tweede Kamer. Maar ‘hij mag roepen wat hij wil’.

Het 'Cruiseschip' in Groningen, het kantoorgebouw waar de Dienst Uitvoering Onderwijs is gevestigd.

Wiskundige Jurriaan Parie: 'Niet het algoritme is de boeman, maar de manier waarop mensen het gebruiken'

Weer pakte een algoritme voor fraudebestrijding discriminerend uit. Toch denkt directeur Jurriaan Parie van Algorithm Audit dat een waardevrije toepassing ervan mogelijk is. ‘

Op een parkeerplaats aan de Parallelweg in het Noord-Brabantse Goirle werden dit jaar twee bakwagens met drugsafval gedumpt.

Productie harddrugs teistert Zeeland-West-Brabant: 'Vertrouwen in de overheid is niet groot'

Regioburgemeester Theo Weterings wil namens de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant meer politiecapaciteit om de drugscriminaliteit aan te pakken. ‘De wijkagenten moeten terug in de haarvaten van de samenleving.’

Spandoek voor de Actie Kerkbalans in Klundert om geld in te zamelen voor de kerk. Kerken en goede doelen vrezen dat Nederlanders minder geld gaan geven als dat straks fiscaal minder aantrekkelijk wordt.

Beperking giftenaftrek kost kerken en goede doelen 'tientallen miljoenen': 'Dit is echt een dreun'

Kerken en goede doelen maken zich zorgen over de plannen van PVV, VVD, NSC en BBB om de giftenaftrek te beperken. De giften zullen hierdoor met tientallen miljoenen dalen, voorspelt hoogleraar filantropie Paul Smeets.

Schiphol, februari 1988. Adoptieouders komen terug van Zuid-Korea, waar ze hun kinderen hebben opgehaald.

Van roze wolk tot realistische kijk: dit is de geschiedenis van adoptie in Nederland

Adoptie bestaat al eeuwen, maar in Nederland werd het pas in 1956 wettelijk vastgelegd. Deze week werd interlandelijke adoptie acuut weer stopgezet. Wat is onze geschiedenis met adoptie?