De jongeren van zeescouts Toxandria zoeken een vrachtwagenbestuurder.© rr

Zeescouts zijn wanhopig op zoek naar vrachtwagenchauffeur voor kampvervoer

Turnhout -

De jongeren van zeescouts Toxandria kijken al uit naar hun zomerkamp in het Nederlandse Zeewolde. Maar er rijst een probleem: de zeescouts vinden geen vrachtwagenbestuurder om alle kampmateriaal te vervoeren.

Het is voor de zeescouts, net als voor de meeste jeugdbewegingen, elk jaar een uitdaging om een vlekkeloos kamp te organiseren. Daar gaan maanden voorbereiding aan vooraf. Er is één taak waar iedereen tegenop ziet, omdat ze steeds moeilijker te vervullen is: het kampvervoer organiseren.

“We zijn stilaan wanhopig”, geeft groepsleider Vibe Seuntjens toe. “We kunnen elk jaar wel een oplegger huren bij transportbedrijf De Wolf in Turnhout, maar dit jaar vinden we geen vrachtwagenbestuurder. Liefst nog een met een eigen trekker. We moeten elke euro twee keer omdraaien voor we hem uitgeven. We kunnen ons niet permitteren om een chauffeur in te huren. We zoeken dus iemand die dat vrijwillig wil doen.”

Zeescouts Toxandria had een vaste chauffeur, maar die sukkelt met zijn rug en liet vorig jaar weten dat het zijn laatste keer is geweest. “We gaan nog eens proberen of hij echt niet wil”, zucht Vibe, “want onze talrijke oproepen op sociale media leverden niets op.”

Vrijwillige chauffeur

Vibe beseft dat het geen eenvoudige opdracht is. De chauffeur moet kunnen rijden met een veertien meter lange oplegger, Zeewolde is een heel eind rijden en de chauffeur moet redelijk veel tijd kunnen vrijmaken. “We laden de oplegger in op 12 juli en vertrekken 13 juli op voorkamp om de tenten op te stellen. Op 27 juli reizen we terug, maar omdat we de oplegger al voor een groot deel willen vullen op 26 juli, om tijdig te kunnen vertrekken, zou de chauffeur dan al in Zeewolde moeten zijn en bereid moeten zijn om in een van onze tenten te overnachten.”

Een vrijwillige vrachtwagenbestuurder met eigen trekker zou de zeescouts erg gelukkig maken. “Maar desnoods kunnen we nog wel een trekker huren.” Op veel plaatsen zorgt de gemeente voor kampvervoer. Turnhout schafte die dienst jaren geleden al af. Onlangs was ook Chiro Jopi op zoek naar een chauffeur, maar zij vonden al iemand. (gvn)

Kandidaat-chauffeurs mogen mailen naar groepsleiding@zeescoutstoxandria.be
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout