Betalingsverwerker Adyen verdient meer bij bestaande klanten

Nieuws
Betalingsverwerker Adyen heeft in de eerste drie maanden van dit jaar geprofiteerd van de forse uitbreiding van een klant. Mede dankzij die groei van dit niet bij naam genoemde bedrijf had de Amsterdamse fintechonderneming bijna de helft meer werk. Ook maakten andere al bestaande klanten meer gebruik van de diensten van Adyen.
anp
donderdag 25 april 2024 om 08:01
Afbeelding
beeld anp

In totaal verzorgde Adyen in het eerste kwartaal bijna 298 miljard euro aan betalingen. Dat is een stijging van 46 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Adyen hield daar 438 miljoen euro aan omzet aan over, 21 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2023. Van alle regio’s groeide Adyen het hardst in Noord-Amerika.

Over de winst gaf Adyen in zijn kwartaalupdate geen cijfers. Wel houdt het bedrijf vast aan het doel om de omzet jaarlijks met 20 tot 29 procent te laten stijgen tot en met 2026. De winstmarge moet daarbij stijgen tot boven de 50 procent.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Oorlogsslachtoffers zwemsport herdacht bij Olympisch Stadion

Bij de jaarlijkse Nationale Sportherdenking bij het Olympisch Stadion in Amsterdam is stilgestaan bij de slachtoffers in de Tweede Wereldoorlog uit de zwemsport. Alleen al bij de Amsterdamse club De Watervrienden werden circa tweehonderd Joodse leden vermoord.

Afbeelding

Grote kans op buien tijdens Nationale Herdenking op de Dam

Op de Dam in Amsterdam, maar ook elders in het land, is zaterdagavond grote kans op regen. Weeronline heeft de buiensituatie rond 20.00 uur in kaart gebracht en meldt dat de hevigste buien in Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Gelderland plaatsvinden.

Afbeelding

Nu ook pro-Palestijns protestkamp bij universiteit Dublin

Studenten bij Trinity College in Dublin hebben een tentenkamp opgezet op het universiteitscomplex. Ze willen daarmee protesteren tegen de Israëlische oorlog in de Gazastrook.

Afbeelding

Voorzitter Bosma herdenkt oorlogsslachtoffers in de Tweede Kamer

In de Tweede Kamer heeft voorzitter Martin Bosma de oorlogsslachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. Hij bracht in zijn toespraak een hommage aan de helden van de oorlog.

Afbeelding

Blokker stelt toekomst veilig door akkoord met geldverstrekker

Blokker heeft een akkoord bereikt over een belangrijke herfinanciering, waardoor de toekomst van de winkelketen is veiliggesteld. Dankzij de lening kan de keten de komende jaren haar plannen bekostigen en hoeft Blokker niet te worden verkocht.

Afbeelding

Franse justitie onderzoekt TotalEnergies om terreuraanval

De Franse justitie is een onderzoek gestart naar olie- en gasconcern TotalEnergies. Het Franse bedrijf heeft zich mogelijk schuldig gemaakt aan dood door schuld tijdens een jihadistische aanval in Mozambique in 2021.