De bushalte Ernest Claesstraat aan sociale woonwijk Kleerroos (links in beeld) kan tot nog tot eind juni bediend worden.© RR

Via speciale routes bedient De Lijn toch halte Kleerroos in Herentals: “Alternatief gezocht en testritten uitgevoerd”

Herentals -

Omdat de elektrische bussen van De Lijn 3,20 meter hoog zijn, kunnen ze niet langer via de Stadspoortstraat het centrum van Herentals in of uit rijden. Daarmee verviel de druk gebruikte halte Ernest Claesstraat tegenover Kleerroos. Met een nieuwe route is daar voor even een mouw aan gepast.

Door de omvang van de nieuwe bussen kan De Lijn haar bussen op de lijnen Leuven–Herentals (32b), Mechelen–Heist-op-den-Berg–Herentals (511), Hulshout–Herentals (223), Westerlo–Herentals (541) en Herentals–Tongelsbos (544) niet langer via de bovenpoort de stad in of uit sturen. Die rijden sinds kort via de Augustijnenlaan naar het station. Maar zoals Vooruit en Groen eerder protesteerden, valt daardoor de hele sociale woonwijk Kleerroos plots zonder openbaar vervoer. Daarop ging het stadsbestuur in overleg met De Lijn.

“We hebben samen een alternatief gezocht en testritten uitgevoerd”, zegt Mobiliteitsschepen Eva Brandwijk (N-VA). “We kunnen de halte aan Kleerroos toch bedienen door de bussen de route Stadspoortstraat–Boerenkrijglaan–Zavelstraat–Hellekensstraat–Augustijnenlaan richting station, en Augustijnenlaan–Hondsberg–Boerenkrijglaan–Stadspoortstraat staduitwaarts te laten rijden. Daarvoor hebben we wel enkele bomen moeten snoeien en moeten we enkele parkeerverboden in een paar straten instellen.”

De maatregel gaat op 13 mei in en duurt tot 30 juni. Vanaf dan rijden de bussen onherroepelijk via de Augustijnenlaan en vervallen de haltes in zowel Bovenrij als Stadspoortstraat. Vanaf dan treedt het systeem van de flexbus in werking. (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Herentals