Dirk Vermeire bij zijn zelf gemaakt beeld.

Dirk Vermeire is eerste bewoner wijk Haezeldonck met ‘vogelbeeld’ in zijn voortuin

Kapellen -

Ter gelegenheid van het 45-jarig bestaan van woonwijk Haezeldonck roept het wijkcomité bewoners op om hun voortuin te versieren met een zelfgemaakt beeldje rond het thema ‘vogels’. Wijkbewoner Dirk Vermeire is de eerste.

Het comité organiseert elke vijf jaar een beeldenevenement. Bewoners verrijken hun voortuinen dan met eigen creaties. Op het Petuniaplein werd zaterdag een beeld onthuld van kunstenaar Jef Clonen om de buurt extra te motiveren. Dirk Vermeire woont aan het kunstenaarspleintje in de Petunialaan en pakte als eerste wijkbewoner al uit met zijn tuinbeelden.

“Ik hou van knutselen, maar zou mezelf geen kunstenaar noemen. Maar een project als dit, dat ligt me wel. Sinds ik hier woon, heb ik geen enkele editie gemist. Van in mijn voortuin heb ik een mooi zicht op het pleintje vol met kunstwerken en dat motiveert wel om ook nu deel te nemen. In mijn voortuin zette ik drie beelden, die onrechtstreeks te maken hebben met vogels. Er zijn een verkeerslicht, een snelheidsmeter en een nestkastje. Achter het rode, oranje en groene licht van het verkeerslicht zitten vogelkastjes. Die wachten op de eerste bewoners. En op de plek van de camera geeft de flitspaal vogels de kans om er een nestje in te bouwen.” (evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners