Definitieve transfer is een feit: Koni De Winter trekt voor acht miljoen euro naar Genoa

© EPA-EFE

De voorwaarden voor de aankoopoptie zijn ingevuld, en dus verhuist Koni De Winter (21) definitief van Juventus naar Genoa. De Rode Duivel ligt er nu onder contract tot 2028.

Pieter-Jan Calcoen

Om de transfer officieel te maken, moest Koni De Winter in minstens 23 wedstrijden 45 minuten spelen voor Genoa. Dat was al een tijdje in orde, de verdediger is een vaste waarde bij de Italiaanse middenmoter. Maar een bijkomend element was dat Genoa zeker moest zijn van het behoud. Dat is pas sinds maandagavond zo: Genoa versloeg Cagliari met 3-0, waardoor de kloof met de degradatieplaatsen onoverbrugbaar is geworden. Genoa is gered.

Het gevolg is dat De Winter nu een speler van Genoa is geworden, de aankoopoptie is in werking getreden. Juventus, dat de Antwerpenaar uitleende aan Genoa, vangt acht miljoen euro. Geen groot bedrag, de transferwaarde van De Winter wordt geschat op zo’n tien miljoen euro. De speler zelf ligt nu onder contract tot en met 2028 bij Genoa.

De Winter hoopt op een selectie voor het EK komende zomer. Bij het vorige interlandluik tegen Ierland en Engeland was hij erbij, hij maakte toen een goede indruk.

© AFP

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen