“We hebben dit seizoen nog enkele dromen die we willen waarmaken”, klinkt het bij kampioen Oudenaarde.© if

Volleybal volleybabbels 

VOLLEYBABBELS. D’Hondt Oudenaarde houdt het niet bij de titel, geslaagd seizoen voor Vamos en Gimme Waasland wil naar top vijf

Temse -

De vrouwen van D’Hondt Oudenaarde mochten vorige week de champagne al laten knallen, maar toch lijkt de honger nog niet gestild. De komende weken willen ze de Oost-Vlaamse trofee Moorthamer en de Interfederale beker nog aan hun palmares toevoegen. Bij Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas is het seizoen geslaagd met een topvijfplaats. Gimme Waasland hoopte dan weer op iets meer.

Dirk Van Bruysel

Tim Degruyter (Vamos Stekene-Sint-Gillis-Waas): “Als nieuwkomer in de reeks is ons seizoen geslaagd”

Nadat Torhout de eerste twee sets had gewonnen, rechtte Vamos zaterdagavond plots de rug. “In de eerste set stonden we steeds voor, maar in money time profiteerde Torhout van een stevige blokverdediging om de set alsnog te laten kantelen. In de tweede set vochten we vooral tegen onszelf en verloren we daardoor, maar in set drie kantelde de match plots. Met zwaardere opslagen en een groeiend vertrouwen, wonnen we drie sets op rij”, blikt Tim Degruyter terug.

“Als promovendus mogen we terugblikken op een geslaagd eerste jaar. Wie had vooraf durven voorspellen dat we zouden kunnen spelen voor de vierde plaats? Op uitzondering van onze wedstrijd tegen Nivelles kunnen we zeggen dat we een goed parcours hebben afgelegd.”

Tim Degruyter is dus duidelijk tevreden. “Of ik het profvolleybal niet mis? Ja, volleyballen op het hoogste niveau heb ik lang gemist, maar het was een bewuste keuze om te stoppen. Ik had alles meegemaakt en nu is het toch comfortabeler om werk, gezin en volleybal te combineren.”

Kurt Maes (Gimme Waasland Kruibeke): “Er zijn nog veel werkpunten voor onze ploeg”

Na het verlies vorige week in de derby tegen Zele-Berlare, heeft Gimme Waasland zich kunnen herpakken tegen Chaumont. “We speelden een stuk beter dan in de derby tegen Zele-Berlar”, vindt ook Kurt Maes. “Jammer dat het toen fout liep. Dit seizoen verloren we beide derby’s, hoewel we in het klassement beter doen dan de fusieploeg.”

“Tegen Chaumont hebben we een volwassen wedstrijd gespeeld. Hoewel, na vlotte winst in de eerste set speelden we in de tweede nonchalanter. Beide ploegen kregen enkele setballen, maar toch ging de deelwinst naar de Waaltjes. Met zware opslagdruk zetten we de puntjes op de i in de derde set en ook in de vierde set konden we de druk zo hoog houden dan Chaumont brak.”

“Dankzij deze overwinning staan we nu stevig op de vijfde plaats”, glundert Maes. “Hopelijk kunnen we de twee nog resterende wedstrijden ook met winst afsluiten. Het zou alvast een opsteker zijn na een seizoen waarin we niet altijd ons normale niveau haalden. Wat dat betreft kunnen we op langere termijn nog stappen vooruit zetten.”

Femke Kindt (D’Hondt Volley Oudenaarde): “Stoppen op een hoogtepunt”

Na de 3-0-overwinning in de topper tegen naaste achtervolger Real Wetteren, zijn de vrouwen van D’Hondt Volley Oudenaarde mathematisch zeker van de titel in Nationale 3. Een titel die er al langer zat aan te komen, maar die door het verrassende verlies tegen Eevoc, twee weken geleden, plots even op losse schroeven leek te staan.

“Tegen Eevoc gingen we onverwacht onderuit. Toen speelden we niet meteen onze beste wedstrijd, terwijl Eevoc zich van zijn sterkste kant liet zien”, zegt Femke Kindt. “De titel is een eerste bekroning dit jaar. Die hing inderdaad al een tijdje in de lucht, maar wij hebben de boot steeds afgehouden. Over een titel werd nooit luidop gesproken. We wisten ook wel dat een eerste nederlaag er vroeg of laat zou komen dus was het beter om geen boude uitspraken te doen. Dat er achteraf goed werd gevierd? We hebben met ons allen gevierd in de kantine van de sporthal, maar hebben het al bij al rustig gehouden.”

“We hebben dit seizoen nog enkele dromen die we willen waarmaken. Zo spelen we op Paasmaandag de finale van de Trofee Moorthamer tegen Hebo Borsbeke Herzele en volgende week zondag staat de finale van de Interfederale beker tegen Brabo Antwerp B op de rol. Beiden staan alvast met stip aangeduid in onze kalender. Ik zou ze alleszins allebei graag winnen. Na dit seizoen stop ik ermee en ik zou inderdaad graag afscheid nemen in schoonheid”, besluit de opposite.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER