VIDEO. Gewonde bij schietincident in Genkse wijk Kolderbos

Bij een schietpartij in de Genkse wijk Kolderbos is maandag kort voor 17 uur een gewonde gevallen. Het slachtoffer liep verwondingen op in de arm en werd voor verzorging naar de campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) gebracht.

cn/nv

Het incident vond plaats op de aansluiting van de Priesterhaagstraat en de Nieuwstraat. Volgens getuigen ging het om een dispuut tussen inzittenden van twee witte wagens. Een inzittende van één van de auto’s zou naar de andere wagen zijn gelopen en daar enkele schoten op hebben afgevuurd. “Ik hoorde snel achter elkaar verschillende luide knallen”, zegt een man die in een nabijgelegen appartement woont. “Eerst dacht ik dat het vuurwerk was, maar uiteindelijk bleek het allemaal veel ernstiger.”

Zes kogelhulzen

De politie kwam ter plaatse, het parket werd ingelicht en stuurde het labo van de federale gerechtelijke politie ter plaatse voor een sporenonderzoek. Op straat en op de stoep werden zes kogelhulzen aangetroffen. Even was er sprake van dat een bus van De Lijn betrokken zou zijn geweest bij het incident. Maar dat werd door De Lijn ontkend. “Er was wel een bus ter plaatse”, zegt woordvoerster Sonja Loos. “Maar die mocht omwille van het onderzoek niet door van de politie.”

De Nieuwstraat werd tijdens het onderzoek in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer. Ook de toegang naar de wijk via de Priesterhaagstraat was niet mogelijk. Later op de avond werd het politielint weer weggehaald. Het onderzoek was maandagavond nog volop bezig. Over de precieze toedracht was er dan ook nog geen duidelijkheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer