© Ward Bosmans

Unieke oldtimers stelen de show

Volkswagen viert dit jaar 70 jaar aanwezigheid in België. Voor concessiehouder ACM was dat de aanzet om de nieuwe wagens in hun showrooms in Puurs en in Mechelen, in te ruilen voor fantastische Volkswagens van meer dan 40 jaar oud.

Ward Bosmans

ACM (Automobile Center Mechelen) wou als VW-concessionaris de verjaardag van het merk natuurlijk niet onopgemerkt laten voorbij gaan. De nieuwste modellen moesten het afgelopen weekend eventjes plaats ruimen voor enkele unieke exemplaren van verschillende decennia oud. Daaronder enkele VW Kharmann sportwagens en natuurlijk ook de iconische VW-busjes die hun glorietijd kenden in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw.

Volgens site manager Hans D’Haene kwamen zo’n 200 klanten langs tijdens de familiedag op zaterdag en ongeveer evenveel op de afterwork party op vrijdag. “Alle oldtimers zijn trouwens ook eigendom van onze klanten. Ze zijn er terecht heel trots op.”

Op vrijdag werden de klanten van ACM getrakteerd op een drink tijdens een afterwork party. Daar was al een opmerkelijke oldtimer aanwezig. “De DJ-booth was ingebouwd in een oud Volkswagenbusje. Bij mijn weten het enige exemplaar dat er zo rondrijdt.”

Op zaterdag was er zowel in Puurs als in Mechelen een familiedag. Terwijl de kinderen zich konden uitleven op springkastelen konden de ouders zich vergapen aan de unieke collectie VW-oldtimers. Het mooie weer zorgde voor heel wat nieuwsgierigen.

Met vier vestigingen, verspreid over Mechelen en Puurs, en als verdeler van Volkswagen, Audi, Seat, Skoda en Porsche is ACM een van de grootste concessiehouders uit onze regio. Volgens Hans D’Haene zet elk van die merken sterk in op duurzame mobiliteit. “Dat vertaalt zich in een uitgebreid gamma van elektrische en hybride wagens, maar ook heel wat modellen op aardgas. De mobiliteit van de toekomst zal er helemaal anders uitzien. Met ACM zijn wij alvast voorbereid om die uitdagingen aan te gaan.”