Beelden tonen hoe tienermeisjes over sporen lopen om selfies te nemen: “Verboden én levensgevaarlijk”

Veurne -

In het station van Veurne werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden, maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van Infrabel, dat de beelden onderzoekt.

Jelle Houwen

Een treinreizigster in het station van Veurne wist dinsdagmiddag niet wat ze zag. “Rond 15.35 uur was ik in het station van Veurne aan het wachten op mijn trein. Ik zag die twee meisjes al even bezig. Ze waren eerst wat foto’s aan het nemen op het andere perron en tegen de sporen. Plots liepen ze heen en weer. Ik filmde hen, want ik vond dit levensgevaarlijk. Een van de meisjes ging plots op de sporen lopen om in het midden haar GSM neer te leggen en een foto te maken. Dit is echt een zeer gevaarlijke actie.” (Lees verder onder de foto’s)

De spoorlopers in het station van Veurne.© IF

De spoorlopers in het station van Veurne© IF

Verboden en levensgevaarlijk

Frédéric Petit van Infrabel schrikt als hij de beelden ziet. “Dit is hallucinant en levensgevaarlijk”, zegt hij. “En verboden ook. Op de beelden is niet duidelijk te zien dat het meisje een selfie of foto maakt, maar spoorlopen en met je benen over de perronrand hangen is sowieso al verboden. “

Infrabel onderzoekt de feiten. “Op dit moment konden we er nog niets van terugvinden, wellicht omdat er geen vertraging of iets dergelijks was. Maar dit doet me heel erg denken aan een ongeluk in 2014, waarbij de 12-jarige C. om het leven kwam. Ook zij maakte een selfie op de sporen in Vlaams-Brabant en werd daarbij dodelijk geraakt door een trein. Haar mama getuigde daarover later bij ons en startte samen met ons de campagne ‘Unfinished Stories’. Dat dit opnieuw gebeurt, verontrust ons enorm.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer