Sander Gillé en Joran Vliegen winnen in Monte Carlo eerste dubbeltitel in Masters 1.000: “Zevende hemel”

© AP

Sander Gillé en Joran Vliegen hebben zondag het dubbelspel op de Monte Carlo Masters (5.950.575 euro) gewonnen. Het was de eerste keer dat ze de finale speelden op een Masters 1.000 (de categorie onder de grandslams).

Bron: BELGA

De Limburgers versloegen op het gravel in Monaco de Braziliaan Marcelo Melo en de Duitser Alexander Zverev. Het werd 5-7, 6-3 en 10/5 na een uur en 41 minuten wedstrijd.

“We zijn in de zevende hemel”, vertelde Vliegen na afloop. “Voordien wonnen we enkel ATP 250-toernooien. We hebben deze week een ongelofelijke sprong voorwaarts gemaakt. We werkten een goede finale af en hadden de eerste set eigenlijk nooit mogen verliezen. We wisten echter dat we konden terugkeren in de match omdat we goed retourneerden, zeker op de opslag van Zverev. We gingen uiteindelijk door op ons elan in de supertiebreak.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het betreft de beste prestatie uit de carrière van Gillé en Vliegen, die het vorig jaar nog schopten tot de finale van Roland Garros. De 33-jarige Hasselaar en de 30-jarige Maaseikenaar sleepten zondag hun achtste titel in totaal en hun eerste van 2024 uit de brand. Ze delen ook de 29ste plaats op de wereldranglijst.

“De sleutel van ons succes ligt simpelweg in de kwaliteit van het tennis waar we op oefenen”, vervolgde Vliegen. “We slaagden erin op hetzelfde niveau te acteren als dat van op Roland Garros vorig jaar. Nu weten we ook dat gravel onze beste ondergrond is en dat we goede resultaten kunnen neerzetten. Onze overwinning tegen Sinner en Sonego, waarin we terugkwamen van een 7-6- en 4-1-achterstand, heeft ons veel vertrouwen gegeven. We zijn heel fier. Het is een mooi verhaal.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen