© BELGA

CO-vergiftiging vastgesteld na inbraak: Antwerpse politie voorkomt erger

De Antwerpse politie werd vrijdag opgeroepen voor een inbraak. Tijdens de interventie stelden de agenten een CO-vergiftiging vast en konden zo erger voorkomen.

inke

Vrijdagavond laat werd de politie opgeroepen voor een inbraak in een woning in de Jan Van Rijswijcklaan. Toen de inspecteurs het betrokken appartementsgebouw binnengingen, gaf hun CO-meettoestel een alarm.

De politie verwittigde de brandweer en startte de ontruiming van het gebouw, want het CO-gas, dat dodelijk kan zijn, was al over verschillende appartementen verspreid. De hoogste waarden werden gemeten in de kelder, op het gelijkvloers en op de eerste verdieping.

De brandweer startte zo snel mogelijk met het verluchten van de wooneenheden. Omdat er snel alarm geslagen werd, hoefden de bewoners van het gelijkvloers en de eerste verdieping niet naar het ziekenhuis maar konden ze ter plaatse verzorgd worden.

De oorzaak van de CO-vergiftiging is wellicht te vinden bij een verwarmingsketel. Die werd uitgezet en verzegeld tot het toestel opnieuw hersteld is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER