© Isosport

Vanheusden blijft, Miangue komt en boete voor Junior

Standard goes young and Belgian. Nadat de Rouches zich eerder al versterkten met Samuel Bastien (21, Chievo Verona) halen ze nu ook Senna Miangue (21) van Cagliari binnen. De linksachter wordt voor twee seizoenen gehuurd met aankoopoptie. Nog zo’n verrassing: Zinho Vanheusden hervatte maandag de training bij Standard. De 18-jarige Hasselaar leek lange tijd op weg naar Oostende, maar het zijn de Rouches die de strijd om de Inter-huurling winnen. Junior Edmilson is terug van zijn (onwettige) vakantie en kreeg meteen een boete.

Bob FAESEN

Eindelijk is er duidelijkheid over de toekomst van Zinho Vanheusden. Het toptalent werd in januari - toen nog revaliderend van een kruisbandblessure - voor een half jaar plus één jaar optie gehuurd van Inter. Vroeger dan verwacht was de jonge centrumverdediger weer fit en bij zijn profdebuut tegen Gent maakte hij meteen indruk. Daarna kreeg Vanheusden geen minuten meer waardoor hij twijfelde aan zijn toekomst in Luik. Een goed gesprek met Michel Preud’homme, die een fan is van Vanheusden, volgde. Maar ondertussen manifesteerde het KV Oostende van Gert Verheyen, zijn ex-coach bij de nationale U19, zich nadrukkelijk. KVO geraakte er echter niet uit met moederclub Inter. Nog meer clubs polsten: van Eupen, over het Italiaanse Sassuolo, tot het Schotse Glasgow Rangers. Na overleg met Milaan werd besloten dat bij Standard blijven de beste keuze was. Zo meldde de jeugdinternational uit Hasselt zich gisteren op het trainingsveld van de Rouches. Hij wordt officieel voor één jaar gehuurd. Miangue Vanheusden zal samen gaan spelen met een ex-teamgenoot van bij Inter, want ook Senna Miangue ruilt Italië in voor Luik. De 21-jarige linksback wordt voor twee seizoenen gehuurd van Cagliari, hij moet wel nog medisch gekeurd worden. De Rouches bedongen een aankoopoptie van drie miljoen euro, maar er moeten nog enkele details afgehandeld worden. Standard kiest dus voor jong en Belgisch. Miangue is net als Vanheusden en die andere nieuwkomer Samuel Bastien international van de U21. Eerder raakte al bekend dat de club ook Obbi Oulare (Watford) en Zakaria Bakkali (Valencia) in de gaten houdt.De club heeft met Galatasaray een mondeling akkoord bereikt over de transfer van Luis Pedro Cavanda. Het voorbije seizoen speelde de 27-jarige rechtsback al op uitleenbasis in Luik. De aankoopoptie ter waarde van 1,5 miljoen euro werd niet gelicht, maar de Rouches probeerden herhaaldelijk om de tweevoudig Rode Duivel voor een lager bedrag te strikken. Een compromis werd ondertussen gevonden. De afhandeling van het papierwerk kan nog enige tijd in beslag nemen. Zonder ongelukken zet Cavanda volgende week zijn handtekening onder een meerjarig contract bij Standard.

Boete voor JuniorMPH verwelkomde gisteren de internationals Christian Luyindama, Uche Agbo, Collins Fai, Gojko Cimirot en Paul-José Mpoku terug op training. Ook Junior Edmilson tekende present. De Belgische Braziliaan moest eigenlijk vorige week maandag al beginnen, maar nam zonder toestemming van de club een week extra vakantie. Edmilson trok op zonvakantie in Bulgarije en hield dat op social media niet bepaald verborgen. “Hij moest hier zijn”, zei Preud’homme daar eerder over. “Hopelijk kunnen we de situatie snel oplossen, ik wil graag met Junior samenwerken.” Edmilson kreeg een fikse boete.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer